5 augi, kuri noteikti jāstāda dārzā augusta beigās

Zaļmēsli

Par zaļmēsliem sauc augus, kas tiek stādīti pēc brīvo zemes gabalu novākšanas. Kad tiek novākta ķiploku raža – iestāda lupīnas vai sinepes. Kad novāc gurķu dobes – to vietā var stādīt eļļas rutku vai rapša sēklas.

Zaļmēsli tiek stādīti nevis ražas novākšanai, bet gan augsnes atjaunošanai un kaitēkļu apkarošanai. Zaļmēslu zaļo masu nopļauj, bet neizvāc.

Uzrokot dārzu, šī zaļā masa kļūst par brīnišķīgu organisko mēslojumu dārzeņu kultūrām, kuras plānojat stādīt nākamajā gadā. Zaļmēsli aug ātri, taču viņu dzīves cikls nav divas nedēļas. Tāpēc augusts ir īstais laiks, lai tos stādītu.

 

Daži viengadīgie augi

Lai gan daži viengadīgie augi jau ir sasnieguši kulmināciju sezonas sākumā, jūs varat aizpildīt šīs nepilnības, stādot šos viengadīgos augus augustā.

Samtenes ir populāri viengadīgi ziedi dažādos izmēros un krāsās, tās ir viegli audzēt un tās var paciest karstumu un sausumu.

Cinnijas ir skaisti viengadīgie augi, kas labi zied vasaras beigās un plaukst siltā laikā.

Saulespuķes – tik vienkārši audzējamas! Tie ir iespaidīgi viengadīgie ziedi. Un tie ienesīs jūsu dārzā jautru un gaišu atmosfēru. Stādiet tos augusta  vidū, lai tie ziedētu vasaras beigās un rudens sakumā.

 

Dažādi garšaugi

Stādiet izturīgus garšaugus, piemēram, timiānu un salviju. Tas ir paredzēts nākamā gada ražai! Sējiet koriandru, dilles un pētersīļu sēklas, lai šā gada septembra beigās jums būtu pieejami svaigi garšaugi.

Šie smaržīgie garšaugi var augt visu rudeni līdz pat novembra sākumam. Sadaliet un pārstādiet daudzgadīgos garšaugus, piemēram, piparmētras un lokus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment