5 efektīvi veidi, kā atkausēt spēkrata vējstiklu

Iestājies rudens, un pavisam drīz nemanot pienāks ziema, kad autobraucēji saskaras ar daudzām grūtībām. Viena no tām ir ledus kārta uz vējstikla, kas izveidojas naktī. Ir vairāki veidi, kā atkausēt vējstiklu, bet šajā rakstā minēsim piecus pašus efektīvākos.

Profilakse sasalšanas novēršanai

Automašīnas vējstiklu aizsargāt no apledojuma palīdzēs speciāla sega. Vispirms  atloki vējstikla slotiņas, bet pēc stikla pārklāšanas ar segu, aizloki tās atpakaļ.

Šo metodi visērtāk izmantot uz nakti.

WD-40

Universālais līdzeklis WD-40, kas plānā kārtā izsmidzināts uz vējstikla, palīdzēs aizsargāt virsmu no apledojuma.

Izopropilspirts

Izopropilspirta šķīdums palīdzēs atbrīvoties no ledus kārtas. Sajauc ūdeni un spirtu proporcijā 1:2. Ielej maisījumu aerosola pudelē un vakarā izsmidzini to uz vējstikla un pārējiem automašīnas logiem.

Izvēdini automašīnu

Vienkārša automašīnas izvēdināšanas procedūra palīdzēs novērst ledus veidošanos uz logiem. Pirms atstāt automašīnu stāvvietā, atver visas durvis burtiski uz 5 minūtēm. Pēc tam noslauki visus logus un durvis.

Šīs metodes rezultāts nebūs pamanāms uzreiz, taču pēc pāris dienām redzēsi, ka uz stikla veidojas daudz mazāk ledus.

Sāls

Novieto trauciņu ar sāli pie automobiļa vējstikla. Sāls lieliski uzsūc mitrumu, kas palīdzēs aizsargāt stiklu no ledus veidošanās.

Ja tev noderēja šī informācija, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Būsim pateicīgi arī, ja komentāros pastāstīsi, kā tu risini vējstikla apledošanas problēmu!

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment