5 elementāri triki kas palīdzēs ātrāk izžāvēt lietas

Mūsdienu zinātnes un tehnoloģiju attīstība ir ļāvusi ievērojami atvieglot un paātrināt mazgāšanās procesu. Ko gan nevar teikt par lietu žāvēšanu: izmantojot jaudīgus sīkrīkus, drēbes var sabojāties, bet žāvēšana dabīgā veidā ir ilgs process.

Taču, veicot tikai dažus vienkāršus un, pats galvenais, vienkāršus soļus, šo problēmu var mazināt.

Veļas mazgājamajā mašīnā izvēlieties visātrāko veļas mazgāšanas ciklu

Lai apģērbu žāvēšana notiktu ātrāk un vieglāk, ir vērts sekot līdzi mazgāšanas režīmam. Un pietiek tikai pareizi iestatīt centrifugēšanas režīmu: ja mašīna šajā posmā strādās ar maksimālo ātrumu, no lietām tiks izvadīts vairāk mitruma, kas, protams, paātrinās to žāvēšanas laiku.

Pareizi organizējiet žāvētāju mājoklī

Žāvētāju vislabāk novietot pie loga vai ventilatora zonā. Ja pareizi organizēsiet telpu, kurā tiks žāvētas drēbes, tad žāvēšanas process noritēs ātrāk, un mitruma līmenis telpā būtiski nepieaugs, kas novērsīs pelējuma rašanos.

Ātra žāvēšana ar fēnu

Dažreiz steidzami nepieciešams izžāvēt vienu konkrētu lietu, un šeit palīgā nāks matu žāvētājs. Pietiek vajadzīgo apģērbu novietot horizontāli – piemēram, uz gludināmā dēļa – un ieslēgt fēnu. Žāvēšanai jānotiek vienmērīgi, periodiski apgriežot lietu, kā arī jāpievērš uzmanība iekšpusei, aizmugurējai pusei.

Pareiza mazgāšanas laika izvēle

Papildus mazgāšanas metodei ir vērts sekot līdzi laikam, kad esat nolēmis mazgāt savas lietas. Un visproduktīvāk to ir darīt dienas pirmajā pusē, un labāk – agri no rīta. Šādā veidā jūs varat izmantot saules siltumu kā papildu resursu žāvēšanai, kas tikai paātrinās apģērba žāvēšanu.

Izvairieties no augsta mitruma telpā, kurā atrodas žāvētājs

Dažkārt, žāvējot drēbes mājas vai dzīvokļa telpā, palēnināt auduma žāvēšanu var augstais mitrums pašā telpā. Tāpēc vēl pirms žāvētāja iegādes vajadzētu pievērst uzmanību tam, kā samazināt mitruma saturu gaisā. Šeit var palīdzēt mitruma nosūcējs.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Arī daži istabas augi var palīdzēt samazināt mitrumu gaisā, jo tie absorbē ūdeni caur lapām un saknēm. Sparģeļpaparde ļoti labi uzņem mitrumu un ir piemērots telpām ar augstu mitruma līmeni. Angļu efeja efektīvi samazina gaisa mitrumu un filtrē gaisu no piesārņotājiem. Līdakaste absorbē mitrumu caur savām lapām, palīdzot uzturēt gaisu sausu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment