5 kaitīgi mīti par saaukstēšanos un gripu

vbfvb

Ja tu vēl līdz šim brīdim esi pārliecināts, ka bērnībā veiktā pote pret gripu dos tev aizsardzību visa mūža garumā – tad noteikti izlasi šo mītus, kas liks tev aizdomāties par savu veselību.

Viena vakcīna uz visu mūžu

Tev paveicies: vai tu vispār zini, ka ir vakcīnas pret gripu. Bērnībā veiktā vakcīna pret gribu, tevi noteikti nepaglābs: gripas vīruss parādās gadu no gada, un mediķi teju paspēj to izsekot. Vakcīna, kas veikta pirms pieciem gadiem, noteikti jau zaudējusi savu derīguma termiņu.

Trenēties saaukstēšanās brīdī ir kaitīgi

Ja tu aizsteigsies uz zāli un izspiedīsi no sevis visus spēkus, tūlīt pēc saaukstēšanās. Bet visdrīzāk ārsti iesaka tieši trenēties saaukstēšanās brīdī, jo mērena slodze var nākt tikai par labu: jo vingrinājumi uzlabo asinsriti un stiprina imūnsistēmu.

Alkohols labākās zāles

Nemaz neceri! Alkoholam piemīt sterilizējoša funkcija, bet, cīnoties ar vīrusiem, tas ir bezjēdzīgi, jo vīrusi nonāk tavā organismā caur elpceļiem.

Saaukstēšanās brīdī nepieciešams ēst pēc iespējas vairāk

Tavs organisms tiecas pēc siltuma, tas ir fakts. Pārēsties omletes pret savu gribu nevajadzētu. Vēders pats pados ziņu, ja tam kaut ko vajadzēs. Ja ēšanas sajūta nerodas, nevajag sevi piespiest ēst visu pēc kārtas, jo tas prasa no organisma papildus enerģiju, lai sagremotu ēdienu.

Nekādas dušas

Viss pareizi – vismaz, ja tu vēlies ilgāk palikt slimnīcā. Karsta duša izraisot strauju temperatūras kāpumu, kas vajadzīgs, lai cīnītos ar infekciju un palīdzētu organismam likvidēt toksīnus, poru paplašināšanās brīdī.

Raksts tapis sadarbībā ar- file22457477_mana_liels

Avots: mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment