5 kļūdas, ko sievietes pieļauj ceļā uz laimi – japāņu gudrības

4. Skaudība

Viena no postošākajām jūtām, kas sabojā dvēseli un traucē sievietes laimei, ir skaudība. Kad šis  netikums iedzīvojas sirdī, tas slēdz to priekam, mieram un pateicībai.

“Skaudība ir miesa, ko apēd paša dvēsele.”

Tā vietā, lai patiesi priecātos par citu cilvēku panākumiem un labklājību, skaudīgs prāts tajos atrod tikai iemeslu bēdām un raustīšanai. Senā gudrība saka:

“Nepaļaujies ar skaudību uz citu panākumiem, bet apceri skaistumu sev apkārt, un tu paliksi mūžīgi jauns savā sirdī.”
“Skaudība ir netīrība, bet pateicība un apbrīna ir spārni, uz kuriem dvēsele paceļas.”

Tikai atbrīvojoties no skaudības važām, sievietes var rast garīgu vieglumu, atvērtību pasaulei un spēju patiesi baudīt dzīvi.

5. Alkatība

Alkatība var izpausties gan kā pārmērīga pieķeršanās materiālām precēm un resursiem, gan arī emocionālajā jomā. No vienas puses, pārmērīga taupīšana un krāšana var atņemt sievietei dzīves priekus un spēju dalīties ar citiem.

No otras puses, emocionālā alkatība var izpausties kā nevēlēšanās dalīties mīlestībā, atbalstā un sapratnē ar mīļajiem. Buda mācīja: “Tu nevari aptvert visu balto pasauli, bet tu vari aptvert visu draugu.”

“Alkatība nekad nav apmierināta. Tās būtība ir prasīt arvien vairāk un vairāk.”

Atbrīvojoties no mantkārības, gan materiālās, gan emocionālās, sievietes varēs piepildīt savu dzīvi ar dāsnumu, augstsirdību un patiesu attiecību bagātību. Ļaujiet senajām Austrumu gudrībām atgādināt, cik svarīgi ir atbrīvoties no pieķeršanās un dalīties mīlestībā un pārpilnībā, kas jums ir, ar citiem.

Mūsdienu sabiedrībā ir viegli apjukt, tiecoties pēc materiālām precēm un statusa atribūtiem. Tomēr Austrumu gudrie padomdevēji mudina mūs atbrīvoties no pieķeršanās lietām un pievērsties garīgai attīstībai.

“Ja ir maz vēlmju, cilvēks var piedzīvot klusumu.”

P.S.

Un mazliet par laimes meklēšanu ārējos avotos. Daudzas sievietes maldīgi uzskata, ka laimi var atrast noteiktos apstākļos: ideālās attiecībās, sapņu darbā, bezgalīgā naudas daudzumā.

Tomēr patiesā laime nāk no iekšienes – no sevis pieņemšanas, pateicības par dzīvi un spējas novērtēt to, kas jums jau ir. Ārējie faktori, protams, ir svarīgi, taču nevajadzētu uz tiem likt visas cerības uz laimi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment