5 lietas, ko noteikti nevajadzētu noskalot izlietnē

Bieži vien mēs divreiz neaizdomājamies par šķidrumiem, ko izlejam izlietnē. Patiesībā daudzi no tiem var aizsērēt un pat sabojāt caurules, kā rezultātā būs nepieciešama tīrīšana vai santehniķa izsaukšana.

Mēs jums pastāstīsim par lietām, kuras nevajadzētu liet izlietnē.

Kafijas biezumi

Tiem, kam patīk svaigi pagatavota kafija, nav ieteicams izlietnē izliet kafijas biezumu atliekas no tasītēm un toveriem. Pēc malšanas kafijas pupiņas ūdens ietekmē uzbriest kā smiltis un blīvi nosēžas caurulēs.

Ja šī viela nokļūst virs jau esošajām tauku nogulsnēm, rodas cieti veidojumi – tos ir ļoti grūti noņemt. Tā rezultātā palielinās cauruļu nodilums. Lai atbrīvotos no kafijas biezumiem, vislabāk ir izmantot atkritumu tvertni.

Izlietotā eļļa

Pēc ēdiena gatavošanas daudzi cilvēki atlikušo eļļu izlej izlietnē, izskalojot to ar ūdens strūklu, domājot, ka tādā veidā tā nenokļūst uz cauruļu sieniņām. Patiesībā tā bieži vien tur paliek un pārvēršas par kaut ko līdzīgu plastilīnam. Šāda virsma sāk piesaistīt vēl vairāk sīku gružu, kas nonāk notekcaurulē.

Šī iemesla dēļ rodas tauku nogulsnes, kuras ir ļoti grūti izšķīdināt. Vislabāk izlietoto eļļu noslaucīt ar papīra dvieli vai utilizēt, izmantojot hermētisku maisiņu.

Karsts ūdens

Negaidīti, bet dažkārt caurulēm var kaitēt arī verdošs ūdens. Iemesls ir to materiāls: mūsdienās tās bieži vien ir izgatavotas no polivinilhlorīda (PVC), kas ir nestabils pret augstu temperatūru. No viena katla verdoša ūdens nebūs nekas briesmīgs, bet, ja sistemātiski kanalizācijā nonāks ūdens temperatūra virs 60 grādiem, tas rezultēsies ar cauruļu deformāciju.

Un pēc atdzišanas var veidoties mikroplaisas, nākotnē tās var paplašināties un izraisīt noplūdes. Tas pats attiecas uz cauruļu blīvēm, karstā ūdens ietekmē tās izplešas un zaudē hermētiskumu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā! 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment