5 lietas, ko tavs kaķis nekad neaizmirsīs un nepiedos tev kā saimniekam

Kaķi bieži izrāda egoistisku uzvedību un var būt ļoti neatlaidīgi attiecībā uz lietām, kuras viņi nekad nepiedos saviem saimniekiem.

 

Kaķi ir vieni no vispopulārākajiem mājdzīvniekiem, un tā nav nejaušība. Viņi ne tikai iepriecina ar savu mīļumu un maigo izskatu, bet arī sniedz saimniekiem daudz prieka un labklājības sajūtu.

Kaķi ir lieliski mājdzīvnieki ne tikai tāpēc, ka tie ir neatkarīgi, bet arī tāpēc, ka spēj paši sevi izklaidēt un nereti nav nepieciešama pastāvīga uzmanība. Tādēļ viņi ir īpaši piemēroti tiem, kuriem ir strauji darba grafiki vai mazāk laika aktīvai dzīvei.

Kaķi ne tikai ir neatkarīgi, bet arī pazīstami ar savu spēju izveidot dziļas saites ar savu saimnieku. Lai gan tie bieži priecājas par klusu un maigu laiku kopā pavadot, viņu mīlestība un uzticība padara tos par lieliskiem biedriem gan ikdienas dzīvē, gan grūtākajos brīžos.

Pavadot laiku ar kaķi, cilvēki bieži saņem emocionālu atbalstu un saskaras ar labklājības sajūtu. Viņu mīlestība un klusā klātbūtne palīdz nomierināties un uzlabo garastāvokli, padarot katru dienu patīkamāku.

Viņi ir lieliski mājdzīvnieki arī tādēļ, ka viņu ikdienas aprūpe un uzturēšana ir salīdzinoši vienkārša. Lielākā daļa kaķu paši zina, kā izmantot tualeti, un to barošana prasa mazāk resursu un uzmanības. Tādēļ kaķi ir piemēroti tiem, kuriem nepieciešams mājdzīvnieks, bet ir ierobežoti laika un citi resursi.

Kopumā kaķi ir ne vien burvīgi un mīļi mājdzīvnieki, bet arī nes daudz prieka, mīlestības un labklājības savam saimniekam. Viņu klātbūtne mājās var radīt siltu atmosfēru un padarīt dzīvi bagātāku un pilnvērtīgāku.

 

Bet ko viņi nespēj piedot?

Protams, mēs neapspriedīsim acīmredzamu ļaunprātību. Drīzāk apspriedīsim tos aspektus un darbības, kurām cilvēki visbiežāk nepievērš pienācīgu uzmanību un kas var nopietni ietekmēt vai pat ievainot mājdzīvniekus.

 

Garīgā līdzsvara pārkāpumi

Dažiem šķiet jautri, ja kaķi sabīstās. Patiešām, ir smieklīgi vērot, kā kaķi reaģē uz pēkšņiem priekšmetiem vai situācijām, piemēram, gurķi vai banānu. Tomēr nav ieteicams speciāli izprovocēt dzīvnieku tikai izklaidēm. Lai kaķiem ir deviņas dzīvības, bet viņu nervu sistēma ir tikpat jutīga kā jebkuram citam dzīvniekam.

Pārmērīgs stress gan dzīvniekam, gan cilvēkam ir nelietderīgs. Turklāt, ja kaķis saprot, ka jūs esat nodarījuši to ar nolūku (un viņš to noteikti sapratīs!), tad viņš ilgu laiku nepiedos jums par šādu triku. Tādēļ pēc tam dzīvnieks var neizmantot iespēju reaģēt uz kaut ko nejauku.

 

Uzbāzīgi glāsti

Kad kaķis vēlas pieķeršanos, viņš pats nāks pie cilvēka. Nav nepieciešams atkārtoti paņemt pūkaino rokās, spiest vai vilkt viņu no vietas uz vietu pret viņa gribu. Lai gan kaķis ātri pierod pie sava saimnieka klātbūtnes, pat viņa rokās dzīvnieks var kļūt nervozs.

It īpaši, kad kaķu sāk pārvietot pret viņu gribu, dažas kaķu šķirnes dēļ ir pilnīgi nepiemērotas, lai būtu cilvēka rokās. Un galvenais noteikums: nekad nedrīkst ļaut bērnam vilkt kaķi vai raustīt to!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment