5 lietas, ko tavs kaķis nekad neaizmirsīs un nepiedos tev kā saimniekam

Kustību ierobežošana

Kaķi pēc būtības ir ļoti zinātkāri, kustīgi un mīl brīvību. Tāpēc nav nekā sliktāka kā ierobežot viņu spēju brīvi pārvietoties.

Protams, nevajadzētu izlaist savu kaķi uz ielas bez uzraudzības, it īpaši pilsētā un bez kaklasiksnas. Tomēr arī kaķa atstāšana slēgtā telpā vienā istabā ir nevēlama prakse, jo tas var izraisīt dzīvniekā stresu.

Novēlots sods

Protams, audzinot kaķi, var būt nepieciešams piemērot sodu par kādu pārkāpumu. Tomēr svarīgi atcerēties, ka, lai gan kaķiem ir laba atmiņa, viņu smadzenes darbojas atšķirīgi nekā cilvēkiem.

Ja dzīvnieks pirms divām dienām sabojāja paklāju, bet sodu piemēro tikai tagad, kaķis neizpratīs saimnieka rīcību. Šāda soda pedagoģiskais efekts nebūs efektīvs un var pat būt negatīvs. Kaķis var justies apvainots un sākt baidīties no cilvēka vai izvairīties no saskarsmes ar viņu.

Ilgstoša vientulība

Lielākajai daļai kaķu nepatīk ilgstoša vientulība. Tomēr, noteikti nevajadzētu pārvērst kaķi par personīgo lupatu lelli. Tāpat ir svarīgi regulāri sazināties ar savu mājdzīvnieku: personīgi barot to, mīlēt un spēlēties. Pretējā gadījumā dzīvnieks var sākt cieš no depresijas un attālināties no cilvēka.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment