5 neparasti veidi kā pagatavot olas: garlaicīgas brokastis tiek atceltas!

Olas ir visai ikdienišķs pārtikas produkts. Piedāvājam jums kaut ko interesantāku par jau ierastu olu cepšanu un vārīšanu!

Kas var būt vienkāršāks, lakoniskāks un tai pašā reizē tik piepildīts ar kaut kādu kosmisku būtību, kā vistu ola? Nieka 10 minūtes gatavošanai un jūsu šķīvī ir pilns organismam nepieciešamu vielu komplekss, turklāt koncentrētā veidā. Lai gūtu maksimālu labumu no šī produkta, dietologi iesaka ēst olas tieši no rīta.

Pats vienkāršākais ir pagatavot vēršaci vai diētiskās mīksti vārītās olas. Piedāvājam jums kaut ko daudz interesantāku nekā ceptas vai vārītas olas. Oriģināli olu ēdieni, ar kuriem pat visdrūmākie rīti kļūs spilgtāki.

Olu ēdieni brokastīm

Olas debesīs

Sastāvdaļas:

  • 2 olas
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote saldkrējuma sviesta

Pagatavošana:

  1. Uzmanīgi atdala baltumus no dzeltenumiem (dzeltenumiem jāpaliek veseliem). Baltumiem pievieno sāli un piparus, tad puto, līdz veidojas noturīgas putas.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190o Pannu vai nelielu cepamo trauku ietauko ar sviestu. Tajā liek saputotus olu baltumus, olbaltumu masā ar karoti izveido padziļinājumus un tajos uzmanīgi ielej dzeltenumus. Cep 10 minūtes. Pasniedz ar grauzdētu maizi.

Olas bagetē parīziešu gaumē

Sastāvdaļas:

  • 200 g
  • 4 olas
  • 2 ēd.k. sviesta
  • 80 g kūpināta šķiņķa
  • 1 tk. sinepju
  • 1 neliels sīpols
  • sāls, pipari pēc garšas
  • zaļumi pēc garšas

Pagatavošana:

  • Sīpolus un šķiņķi smalki sagriež un apcep uz pannas pievienojot nedaudz sviesta.
  • Bageti griež četrās daļās un izņem mīkstumu tā, lai iznāk laiviņas. Laiviņu iedobītēs liek apceptu šķiņķi ar sīpoliem. Cepamo plāti pārklaj ar pergamenta papīru vai foliju, uz tās liek sagatavotās laiviņas. Katrā no laiviņām iesit olu, pārkaisa sāli un piparus.
  • Liek 190oC sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes. Pirms pasniegšanas dekorē ar zaļumiem.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment