Olas ar rīsiem Neapoles gaumē
Sastāvdaļas:
- 300 g vārītu rīsu
- 4 cieti vārītas olas
- 30 g sviesta
- 3-4 ķiploka daiviņas
- 100 g cieta siera
Pagatavošana:
- Sviestu sadala 3 daļās. 10 g būs vajadzīgi cepešpannas ieziešanai. Vēl 10 g sajauc ar rīsiem, sakapātiem pētersīļiem un ķiplokiem. Rīsiem ar aizdaru pieber sāli ar pipariem un izplacina cepešpannas dibenā.
- Olas griež uz pusēm un viegli iespiežot kārto pa virsu rīsiem, olu griezuma vietai jābūt vērstai uz augšu. Pāri pārber sarīvētu sieru un atlikušā sviesta pikucīšus.
- Uz 15 minūtēm liek cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180o
Vēršacs tomātos
Sastāvdaļas:
- 4 olas
- 4 lieli tomāti
- sāls, pipari pēc garšas
- zaļumi pēc garšas
- 2 ēd.k. olīveļļas
Pagatavošana:
- Tomātiem nogriež cepurītes un karoti izgrebj mīkstumu. Katrā tomātā iesit olu, pārkaisa sāli un piparus, virsū liek nogrieztu cepurīti un liek cepešpannā.
- Tomātu mīkstumu blenderē, tad pievieno sāli, piparus, smalki kapātu baziliku un olīveļļu. Iegūto tomātu mērci lej klāt pildītiem tomātiem.
- Cep cepeškrāsnī 180oC temperatūrā 20 minūtes.
Olas cīsiņā
Sastāvdaļas:
- 2 gari hotdogu cīsiņi
- 2 olas
- eļļa cepšanai
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Cīsiņos ik pēc 0,5 cm izdara iegriezumus. Cīsiņu galus, izmantojot zobu bakstāmos kociņus, sasprauž tā, lai veidojas gredzens. Šo iegūto cīsiņa gredzenu uz ietaukotās pannas apcep līdz zeltaini brūnai garoziņai.
- Kad gredzeni no vienas puses ir apcepti, tos apgriež, katrā no tiem, tieši viducī, iesit vienu olu. Uzkaisa sāli un piparus. Cep līdz gatavībai zem vāka.
Šīs neparastas un brīnišķīgas receptes palīdzēs jums izbaudīt ikkatru Jūsu rītu.
Ja Jums patika mūsu receptes, spiežat „Like” un iesakiet šo rakstu saviem draugiem.
Avots: