Olas ar rīsiem Neapoles gaumē
Sastāvdaļas:
- 300 g vārītu rīsu
- 4 cieti vārītas olas
- 30 g sviesta
- 3-4 ķiploka daiviņas
- 100 g cieta siera
Pagatavošana:
- Sviestu sadala 3 daļās. 10 g būs vajadzīgi cepešpannas ieziešanai. Vēl 10 g sajauc ar rīsiem, sakapātiem pētersīļiem un ķiplokiem. Rīsiem ar aizdaru pieber sāli ar pipariem un izplacina cepešpannas dibenā.
- Olas griež uz pusēm un viegli iespiežot kārto pa virsu rīsiem, olu griezuma vietai jābūt vērstai uz augšu. Pāri pārber sarīvētu sieru un atlikušā sviesta pikucīšus.
- Uz 15 minūtēm liek cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180o
Vēršacs tomātos
Sastāvdaļas:
- 4 olas
- 4 lieli tomāti
- sāls, pipari pēc garšas
- zaļumi pēc garšas
- 2 ēd.k. olīveļļas
Pagatavošana:
- Tomātiem nogriež cepurītes un karoti izgrebj mīkstumu. Katrā tomātā iesit olu, pārkaisa sāli un piparus, virsū liek nogrieztu cepurīti un liek cepešpannā.
- Tomātu mīkstumu blenderē, tad pievieno sāli, piparus, smalki kapātu baziliku un olīveļļu. Iegūto tomātu mērci lej klāt pildītiem tomātiem.
- Cep cepeškrāsnī 180oC temperatūrā 20 minūtes.
Olas cīsiņā
VIDEO:
Sastāvdaļas:
Tevi arī varētu interesēt
- 2 gari hotdogu cīsiņi
- 2 olas
- eļļa cepšanai
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Cīsiņos ik pēc 0,5 cm izdara iegriezumus. Cīsiņu galus, izmantojot zobu bakstāmos kociņus, sasprauž tā, lai veidojas gredzens. Šo iegūto cīsiņa gredzenu uz ietaukotās pannas apcep līdz zeltaini brūnai garoziņai.
- Kad gredzeni no vienas puses ir apcepti, tos apgriež, katrā no tiem, tieši viducī, iesit vienu olu. Uzkaisa sāli un piparus. Cep līdz gatavībai zem vāka.
Šīs neparastas un brīnišķīgas receptes palīdzēs jums izbaudīt ikkatru Jūsu rītu.
Ja Jums patika mūsu receptes, spiežat „Like” un iesakiet šo rakstu saviem draugiem.
Avots:
Tevi noteikti interesēs
- Kā panākt, lai spītīgā “miera lilija” uzziedētu: pievienojiet tikai vienu elementu
- “Es nedrīkstēju pat cerēt!”: dziedātāja Ieva Akuratere atklāj kādu nozīmīgu notikumu no savas dzīves
- Kā pagatavot īpaši maigu ābolu pīrāgu: atklāju vienu vienkāršu soli pēc cepšanas
- Kad uzzināju par mikroautobusa vadītāja rīcību, nolēmu viņu atrast; sabiedrībai ir jāzina par šādiem cilvēkiem
- Banāni saglabāsies stingri un svaigi līdz pat divām nedēļām, ja tos glabāsiet vienā noteiktā vietā — ne augļu bļodā
- Sirreālas sajūtas, ko šoruden 9 Latvijas skaistākajās dabas vietās varēs piedzīvot ikviens (+ VIDEO)







