5 nepiedodamas kļūdas, vārot cīsiņus

 

4. Vai apvalku noņemt pirms vai pēc gatavošanas?

Tas ir neērts jautājums. Zinu, ka daudzi cilvēki noņem apvalku pirms gatavošanas.

Apvalks var būt dabīgs vai mākslīgs.

Nav jēgas noņemt dabīgo apvalku. Tas ir izgatavots no ēdamām dabīgām sastāvdaļām.
Mākslīgais apvalks ir izgatavots no plastmasas. Es uzreiz gribēju to noņemt… Bet tā ir pārtikas plastmasa, ar pārtikas produktu apstiprinājumu. Tas nozīmē, ka saskaņā ar pētījumiem šis materiāls neveicina neko kaitīgu pārtikai, ar kuru tas nonāk saskarē. Arī karsējot.

Vai tas jūs pārliecināja?

Personīgi – jā. Es visu laiku uzglabāju pārtiku plastmasas traukos, maisiņos, formās. Es to sildīju mikroviļņu krāsnī ar plastmasas vāciņu. Es to cepu cepeškrāsnī plastmasas apvalkā. Tas nav biedējoši. Kāpēc desu apvalkiem vajadzētu būt biedējošiem? Tas ir pārtikas produkts.

Tomēr es saprotu cilvēkus, kuri ir piesardzīgi. Vienmēr pastāv iespēja, ka kāds kaut kur kaut ko ir aizmirsis vai izlaidis. Jums ir teikts, ka tas ir “drošs”, bet patiesībā tas “nav tik drošs”.

Tāpēc tas, vai noņemt apvalku pirms gatavošanas, ir personīgs jautājums. Es uzskatu, ka šī darbība nav nepieciešama, man tā ir sava veida kļūda.

Bet, ja jūs to noņemsiet, nekas slikts nenotiks.

5. Pareiza gatavošanas temperatūra un laiks

Vissvarīgākais, kas jāsaprot, ir tas, ka desas, cīsiņi un sardeles ir gatavs produkts.

Tos var ēst bez vārīšanas.

Kādēļ tad tos vārīt? Vienkārši tāpēc, ka silts ēdiens ir garšīgāks un labāk gremo nekā auksts.

Tāpēc pēc vārīšanas ir jāvāra nevis 10 minūtes, bet gan 5 minūtes. Pietiek novest līdz vārīšanās temperatūrai un nekavējoties noņemt no plīts.
Ja vārām saldētas desiņas, tad pēc vārīšanas tās 5 minūtes jāatstāj uz karstas, bet izslēgtas plīts. Lai desiņas sasiltu.

Lasi vēl: Kabači ziemai: recepte no manas vīramātes (30 gadu laikā viņa ne reizi nav izmēģinājusi citas marinētu kabaču receptes)

Kļūda: desu vārīšana verdošā ūdenī ilgu laiku. Verdošā ūdenī desas sabiezē un kļūst sausas. Šāds produkts garšos kā kartons, pat ja tās būtu vislabākās kvalitātes dabīgās desas pasaulē.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment