5 šķirņu suņi, kuri nav īpaši mīlīgi un nevēlas biežus apskāvienus. To der zināt, izvēloties četrkājaino draugu!

Dažu šķirņu suņi nav īpaši mīlīgi – tiem ne pārāk patīk glaudīšana vai apskāvieni un viņi neilgojas pēc pārmērīgas saimnieka uzmanības.

Viena no šādām šķirnēm ir skotu terjers, liecina Amerikas kinologu kluba veikts pētījums. Pēc ekspertu domām, šie suņi ir ļoti mīlīgi kucēnu vecumā, bet, pieaugot, kļūst arvien neatkarīgāki.

Starp TOP5 suņiem, kuri nav apskāvienu cienītāji, ir arī kērnterjers. Kinologi norāda, ka šīs šķirnes suns parasti draudzīgi izturas tikai pret savu saimnieku, bet pret svešiniekiem ir atturīgs.

Vismazāk mīlīgo suņu topā iekļaujas arī afgāņu kurts. Šī suņu šķirne ir viena no vecākajām un elegantākajām pasaulē. Šie mājdzīvnieki tika audzēti medībām, taču tiem arī attīstījās īpašība būt izvēlīgiem attiecībā uz cilvēkiem, kam tie pieķeras. Šiem suņiem ir nosliece izveidot saikni ar vienu cilvēku, kuram tie paliek uzticīgi visu mūžu.

Arī šarpejs nav apskāvienu cienītājs. Šīs šķirnes dzīvnieks nemēdz demonstratīvi izrādīt savu pieķeršanos cilvēkiem, lai gan ir uzticīgs un visiem spēkiem aizsargā saimnieku un viņa ģimenes locekļus. Šarpejs var izturēties naidīgi pret svešiniekiem un citiem suņiem.

Šiba, medību suns, kuru dzimtene ir Japāna, arīdzan tiek uzskatīts par vienu no vismazāk mīlīgajām suņu šķirnēm. Kinologi pauž, ka šie dzīvnieki pieķeršanos izrāda vien tad, kad paši vēlas. Šiba bieži jūtas visnotaļ laimīgs, būdams vienatnē, bez cilvēka klātbūtnes.

Ja esi suņa saimnieks, raksta komentāros, lūdzu, pastāsti, kādas ir tavas un tava četrkājainā drauga attiecības. Priecāsimies, ja atzīmēsi rakstu ar “patīk” un dalīsies ar to sociālajos tīklos!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment