5 triki Cēzara salātu pagatavošanai – salāti būs tikpat labi kā restorānā

Cēzara salātus var atrast gan pasaulslavenu restorānu, gan novārtā pamestu ēdnīcu ēdienkartēs.

Un, kā pamatoti norāda virkne pavāru, šo ēdienu var viegli pagatavot arī mājās teju jebkura saimniece un pat pilnīgs iesācējs kulinārijas sfērā. Ja zināt dažus trikus, salāti būs ne mazāk garšīgi par slavenu šefpavāru sarūpētu uzkodu.

1.Galvenais padoms ir neeksperimentēt ar produktiem un nemēģināt aizstāt sastāvdaļas ar pieejamākiem analogiem. Ja receptē norādīts, ka ēdiena pagatavošanai būs nepieciešami romano salāti un parmezāns, nevajadzētu gatavot Cēzaru no kāpostiem un holandiešu siera.

Ja to neievēro, tad kāpēc gan vispār pūlēties pagatavot šos salātus, ja to pamatsastāvdaļas tiek aizstātas? Vienīgais izņēmums ir mērces, ar tām ir atļauti eksperimenti, un to daudzumu un stiprumu var pielāgot savai gaumei.

2.Attiecībā uz mērci, tradicionāli šie salāti tiek sajaukti ar Cēzara mērci, kuru parasti veido no olu dzeltenumiem, olīveļļas, anšoviem, ķiplokiem, citronu sulas, sinepēm, siera, sāls un pipariem, un tai ir raksturīga krēmīga tekstūra.

Tomēr daudzi ir sākuši izmantot Vusteras mērci, kuru tikpat labi var aizstāt ar vienādu daļu skāba krējuma un majonēzes maisījumu. Noteikti pievienojiet tam sasmalcinātu ķiploka daiviņu.

3.Veikalā pirkto maizes sausiņu vietā pašiem pagatavojiet grauzdiņus no svaigas maizes, kas jāsagriež mazos kubiņos un jācep cepeškrāsnī. Labi izskatīsies arī maize, kas apcepta olīveļļā uz pannas.

4.Starp citu, salātiem paredzētās vistas gaļas cepšanai ieteicams izmantot arī olīveļļu, lai veidotos vienots garšu ansamblis. Bet daudzi šefpavāri izvēlas izmantot grilētu vistas krūtiņu. Šajā gadījumā marinē vistas krūtiņas ar olīveļļu, citrona sulu, sāli un pipariem. Uzkarsē grilu vai grila režīmu cepeškrāsnī un cep apmēram 6-7 minūtes no katras puses. Noteikti nepārcepiet!

5.Vēl viena lieta – lai sasmalcinātu salātu lapas, tās nav jāsagriež ar nazi. Tā vietā tās saplēsiet ar rokām.

Leave a Comment