5 veidi, kā ātri un pareizi atkausēt gaļu, ja vēlaties iepriecināt ģimeni ar gardām vakariņām

Atkausēšana ūdenī

Pati procedūra ir maksimāli vienkārša – gaļas gabals jāievieto polietilēna maisiņā, jāsasien un pēc tam jāiegremdē bļodā ar aukstu ūdeni (lielākai efektivitātei var pievienot dažus ledus gabaliņus). Ūdens jāmaina ik pēc pusstundas – ir svarīgi, lai tas paliktu auksts, līdz gaļa ir pilnībā atkususi.

Vidēji šis process var aizņemt aptuveni divas līdz trīs stundas. Pati metode ir maksimāli droša, produkta garša un kvalitāte netiek sabojāta. Turklāt atkausēšana ir daudz ātrāka nekā ledusskapī.

Atkausēšana cepeškrāsnī

Ja mājās nav mikroviļņu krāsns, tās vietā var izmantot cepeškrāsni. Iestatiet minimālo temperatūru, vēlams, ne augstāku par 50 grādiem. Paņemiet cepamo paplāti un ielieciet uz tās gaļas gabalu, kas jāatkausē.

Pārklājiet produktu ar foliju, lai saglabātu mitrumu gaļas iekšienē un neizžāvētu to. Ik pēc 15 minūtēm to apgrieziet, lai gaļa atkausētos vienmērīgi. Viss process aizņems aptuveni 30 minūtes – viss būs atkarīgs no gabala lieluma un jūsu cepeškrāsns īpatnībām.

Šīs metodes priekšrocība ir acīmredzama – ātra atkausēšana, kā arī iespēja strādāt ar lielu gaļas gabalu (atšķirībā no tās pašas mikroviļņu krāsns). Taču trūkumu, diemžēl, ir daudz vairāk. Pirmkārt, palielinās baktēriju savairošanās risks. Otrkārt, ja gaļu nepieskatīsiet, tā sāks cepties. Treškārt, tā joprojām nav tik ātra kā atkausēšana mikroviļņu krāsnī.

Atkausēšana ar tvaiku

Ja nepieciešams atkausēt nelielus gabaliņus, varat droši izmantot šo metodi. Viss process aizņems aptuveni stundu – ilgāk nekā mikroviļņu krāsnī vai cepeškrāsnī, bet daudz ātrāk nekā ledusskapī.

Ņemiet piemērota izmēra katlu, piepildiet to līdz pusei ar ūdeni un novietojiet uz plīts, lai tas uzvārītos. Uzliek virsū mazāku trauku – ir svarīgi, lai tas pilnībā nosegtu katlu, bet nepieskartos ūdenim. Varat ņemt speciālu statīvu trauku vārīšanai tvaikā (līdzīgs ir multikameras komplektā).

Pēc tam izņemiet gaļu no maisiņa un izklājiet trauku. Ik pēc 10-15 minūtēm pagrieziet gabaliņus, lai tie nesāk sautēties. Kad ledus ir pilnībā nokusis, pārceliet gaļu uz šķīvja, pārklājiet ar pārtikas plēvi un atstājiet to vēl apmēram 20-30 minūtes.