5 veidi, kā ticami izlikties, ka tev patīk slikta Ziemassvētku dāvana: var noderēt

Katram ir tas viens ģimenes loceklis, kuram svētkos allaž izdodas visiem sagādāt vilšanos ar savām dāvināšanas spējām.

Daļēji tas ir pat apbrīnojami, kā cilvēks var gadu no gada iegādāties visneglītākās, visnelietojamākās dāvanas, kādas vien iedomājamas.

Šādas dāvanas saņemšana vienmēr ir pārbaudījums, jo tās atvēršanas brīdī uz tevi cerīgi skatās ne tikai labu gribējušais  dāvinātājs, bet arī visa ģimene, gaidot tavu reakciju. Tev jāpieliek visas pūles, lai izliktos, ka dāvana tev patīk.

Ja tev šajā jomā nepiemīt dabisks talants, ir ļoti noderīgi iemācīties dažas vienkāršas stratēģijas, kas ļaus bez pūlēm notēlot, ka tiešām priecājies saņemt dāvanu, kura patiesībā tev riebjas. Un tava reakcija liksies tik patiesa, ka neviens nešaubīsies par tās autentiskumu.

1. Atrodi KAUT KO, kas tev dāvanā patīk.

Tātad, esi saņēmis dāvanā neglītu džemperi, kas ir divus vai varbūt četrus izmērus par mazu. Taču centies skatīties uz to no pozītīvās puses. Vai tajā ir zaļā krāsa? Un vai tev patīk zaļā krāsa?
Tādā gadījumā – lieliski! Izmanto to, pasaki, ka tev ļoti patīk dāvanas krāsa, pasakies dāvinātājiem, un tad iebāz to atpakaļ maisā un, kad svētki beigušies, iemet ugunī.

2. Pasaki “paldies!” un pasmaidi.

Ja nespēj atrast absolūti NEKO savā dāvanā, par ko varētu izteikt komplimentu, dari vienīgo, ko var darīt tādā situācijā: pasaki paldies, savelc muti smaidā un apskauj radinieku, kurš ir atbildīgs par neglīto krāmu, ko tu šobrīd turi savās rokās.

 3. Izsaki pateicību par domu un centību, kas slēpjas aiz dāvanas.

 Lai arī kāda būtu dāvana, cilvēks tomēr ir domājis un rūpējies par tevi, devies uz veikalu pēc dāvanas, iztērējis tai naudu un vēl nopūlējies to iesaiņojot.
Ja tu domāsi par to, nevis skatīsies uz to briesmīgo kaut ko, kas ar mīlestību ielikts tavās rokās, varbūt tava reakcija šķitīs patiesāka.

4. Pajautā, no kurienes nākusi dāvana.

Pat, ja tas ir kaut kas absolūti šausminošs un nelietojams, tevi droši vien māc ziņkāre, kur kaut ko tik briesmīgu vispār var izrakt.

Nevilcinies to pajautāt, jo tas arī novērsīs visu uzmanību no tavas samocītās reakcijas par dāvanu, un tā vietā pievērsīs to dāvinātājam.

6. Uzvelc to.

Tātad džemperis ir neglīts un par mazu – tu to zini jau paskatoties vien. Tomēr pacenties to uzstīvēt, lai cik grūti tas būtu.

Pirmkārt, tas parādīs, ka tu novērtē dāvanu, ja jau uzreiz steidzies to likt lietā. Otrkārt, ja tev tiešām nederēs, varbūt dāvinātājs tev iedos pirkuma čeku, lai vari to aiznest atpakaļ un saņemt tā vietā naudu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment