5 viltības, kas mazinās smaku jūsu atkritumu tvertnē

Karstumā nepatīkamais, tikko jūtamais atkritumu “aromāts” var kļūt nepanesams. Un runa nav tikai par to, ka šī smaka nāk no bojātiem produktiem – laika gaitā šādu “aromātu” var iegūt arī atkritumu tvertne.

Kāpēc atkritumu tvertne smird

Pirmkārt, konteiners smird atkritumu dēļ – proti, pārtikas atlieku dēļ, kas, sadaloties un mainot konsistenci, izdala nepatīkamu smaku.

Bieži vien atkritumu maisa sliktā hermētiskuma dēļ šķidrums no pārtikas atliekām nokļūst uz konteinera sieniņām, kas atšķirībā no atkritumiem paliek konteinerā un, visticamāk, netiks mazgātas katru reizi.

Laika gaitā šķidrums uzkrājas, turklāt plastmasa, no kuras konteiners parasti ir izgatavots, uzsūc arvien vairāk “aromātu”.

Vispirms konteiners jānomazgā ar mazgāšanas līdzekli, lai no tā notīrītu ēdiena paliekas un netīrumus. Ja atkritumu smaka nav iekļāvusies plastmasā, smaržojošs līdzeklis iznīcinās nepatīkamo aromātu pēdas.

Pēc tam, lai novērstu spēcīgu smaku, bez atkritumu regulāras izvešanas un stiprāku maisu izmantošanas, ir vēl daži padomi.

Izmantojiet žāvēšanas loksnes

Žāvēšanas loksnes var paveikt brīnumus, turklāt pat lietotas tās var palīdzēt arī risināt atkritumu problēmas, absorbējot smakas. Lai to izdarītu, ieteicams vienu vai vairākas lapas ievietot tīras atkritumu urnas apakšā – un drīz vien nepatīkamu smaku būs arvien mazāk.

Ielieciet cepamo sodu

Neliela kārbiņa cepamās sodas var absorbēt smakas no ledusskapja, tāpēc ir loģiski, ka tā var aizvākt smaku arī no atkritumu urnas. Lai to izdarītu, pārkaisiet ar cepamo sodu visu spaiņa iekšpusi – vai pat ieberiet to atkritumu maisā. No sodas var pagatavot arī spēcīgu paštaisītu pakaišu kastes tīrīšanas līdzekli – lai to izdarītu, sajauciet to ar citrona sulu un etiķi.

Apkaisiet kaķu pakaišu kastes pildījumu virs atkritumu konteinera

Kaķu pakaišu pildviela absorbē šķidrumus, vienlaikus neitralizējot smakas. Lai likvidētu smaku no atkritumu urnas, izmantojot šo metodi, mazliet pildvielas ieberiet atkritumu konteinera apakšā. Ieteicams aizpildītāju nomainīt katru nedēļu vai tad, kad tas kļūst mitrs. Tomēr ņemiet vērā, ka pildījumam, pat tīram, ir sava nedaudz ķīmiska smaka.

Aromātiskie maisiņi

Aromatizēti maisiņi, ko parasti izmanto, lai neitralizētu smakas drēbju skapī, var palīdzēt novērst smaku no atkritumu urnas. Papildus tam jūs varat arī paši izgatavot maisiņus. Lai to izdarītu, piepildiet kafijas filtru ar dzeramo sodu, sasienot tā augšdaļu ar auklu. Ja atkritumu tvertne ir pietiekami liela, jums var būt nepieciešami vairāki maisiņi vai lielāks maisiņš.

Pievienojiet ēteriskās eļļas

Citrona, lavandas, piparmētras, tējas koka, eikalipta un citrusaugļu ēteriskajām eļļām ir patīkams svaigs aromāts. Ja jūsu atkritumu tvertnē ir pretīga smaka, mēģiniet uz vates uzpilināt dažus pilienus kādas no šīm ēteriskajām eļļām un iemest to izmazgātās atkritumu tvertnes apakšā, zem maisiņa. Pēc brīža no vates izdalīsies patīkams ēteriskās eļļas aromāts, uzlabojot konteinera smaržu. Tomēr vate un eļļa jāmaina ik pēc divām nedēļām vai pat biežāk.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment