5 virtuves tīrīšanas kļūdas, kas tikai nodara kaitējumu

Pat ja ik nedēļu rūpīgi uzkopjat virtuvi un uzreiz pēc katras maltītes nomazgājat traukus, telpa var nebūt tik tīra, kā jums šķiet. Patiesībā dažkārt tīrīšanas metodes var nodarīt vairāk ļaunuma nekā labuma.

Izmantojiet balinātāju

Lai gan daudzi cilvēki virtuves dezinfekcijai izmanto balinātāju, saskaņā ar tīrīšanas ekspertu viedokli balinātāja lietošana var būt riskanta.

Nejauši izšļakstīts balinātājs var sabojāt apģērbu, un tā izgarojumi ir bīstami cilvēkiem un mājdzīvniekiem, ja tos ieelpo. Galda virsmu tīrīšanai viņi iesaka atteikties no balinātāja un izmantot universālu tīrīšanas līdzekli, kas nav kodīgs.

Izmantojiet vairākus tīrīšanas līdzekļus

Kvalitatīvs universāls tīrīšanas līdzeklis var aizstāt visas pudeles zem izlietnes un palīdzēt ietaupīt naudu.

Realitātē izlietnes, stikla un nerūsējošā tērauda tīrīšanas līdzekļa var būt par daudz, un vienam līdzeklim vajadzētu spēt paveikt lielāko daļu tīrīšanas darbu.

Tomēr pat tad, ja ir vairāki tīrīšanas līdzekļi, ir ārkārtīgi svarīgi tos nesajaukt kopā un nelietot uz virsmas vienlaicīgi – tas izraisīs ķīmisku reakciju, radīs bīstamus izgarojumus vai vismaz izmainīs līdzekļa efektivitāti.

Ātri noslaukiet līdzekli no virsmām

Kad runa ir par darba virsmu un citu virsmu tīrīšanu, šķiet, ka pietiek ar līdzekļa uzsmidzināšanu un noslaucīšanu, taču tas ir nepareizi.

Dažu sekunžu laikā līdzeklis vienkārši nepaspēs iedarboties, tāpēc jums jābūt pacietīgam. Tomēr nevajadzētu gaidīt, kamēr šķidrums nožūs. Vēl labāk vienmēr ievērojiet uz etiķetes sniegtos norādījumus.

Netīriet visu ar virtuves sūkli

Virtuves sūklis ir lieliska augsne baktērijām. Lai to novērstu, ieteicams sūkļus dezinficēt katru dienu un ik pēc 2-3 nedēļām tos nomainīt.

Tīrīšanai ieteicams izmantot mikrošķiedras lupatiņas, jo ķīmiskās vielas ātri iznīcina sūkli. Arī netīro šķīvju, katlu un pannu noslaucīšanai sūkļa vietā var izmantot trauku birsti, ko ir vieglāk dezinficēt.

Lasi vēl: Atlikušas vien dažas dienas: ar ko laistīt kāpostus jūlija nogalē, lai veidotos stingras un lielas kāpostgalvas

Netīriet atkritumu tvertni

Ja esat visu iztīrījuši, bet jūsu virtuvē joprojām ir nepatīkama smaka, ir laiks pārbaudīt atkritumu tvertni.

Eksperti norāda, ka ir svarīgi laiku pa laikam izmazgāt atkritumu tvertni, jo pārtikas produktu šķidrumā vairojas baktērijas, kas rada nepatīkamu smaku.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Tvertni var mazgāt ar trauku mazgāšanas līdzekli vai universālu tīrīšanas līdzekli. Taču jebkurā gadījumā pirms maisa nomaiņas jāpārliecinās, ka atkritumu konteiners ir sauss.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment