50 grami uz 1 kvadrātmetru – un neredzēsi gliemežus visu nākamo vasaras sezonu: atklājas brīnumainā rudens apstrāde – kaitēkļus aizpūtīs vējš

Vasaras iedzīvotājiem tika stāstīts, kāda vienkārša, bet efektīva apstrāde vienreiz un uz visiem laikiem atbrīvos dārzu no gliemežiem. Viņi neparādīsies pat nākamgad. Rezultāts būs patīkami pārsteidzošs.

Kā stāsta agronoms, tieši septembra vidū gliemeži sāk aktīvi dēt olas, un pavasarī no tiem parādīsies tik tiešām liels skaits jaunu kaitēkļu. Tāpēc ir svarīgi novērst to pārziemošanu. Tas ir jāizdara obligāti.

Eksperta ieteikums par teritorijas sagatavošanu, lai risinātu gliemežu problēmas, ir balstīts uz noteiktiem augsnes apstrādes pasākumiem. Šeit ir soļi, kā to izdarīt:

Teritorijas attīrīšana: Pirmais solis ir attīrīt teritoriju no būvgružiem, vecās mulčas un lapām. Tas ir svarīgi, jo šie materiāli var kalpot kā patvērums gliemežiem un var arī būt pārklāti ar mitrumu, kas veicina gliemežu vairošanos.

Superfosfāta lietošana: Pēc teritorijas attīrīšanas, apkaisīt slapjās dobes ar superfosfātu. Superfosfāts ir minerālmēsls, kas satur fosforu, un tas var palīdzēt uzlabot augsnes kvalitāti un samazināt gliemežu skaitu. Ieteicamā deva ir 50 grami uz 1 kvadrātmetru.

Lasi vēl: Kabatas tiks pildītas ar naudu: Lūk, kam no 16. septembra būs finansiāli panākumi – tā lēma zvaigznes

Fosfors ir svarīgs augsnes elements, un tā lietošana var palīdzēt augsnes skābumu kontrolēt un uzlabot augu veselību, kas var samazināt gliemežu pievilcību.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment