3. Āboli
Āboli ir patiesi garšīgi, bet to sēklas nelielās devās satur cianīdu. Par spīti tam, ka, lai saindētos, nepieciešams apēst visnotaļ daudz ābolu, saindēšanās ar tiem ir iespējama.
4. Ricīneļļa
Lai nonāvētu cilvēku, pietiek ar vienu rīcīna pupiņu. Ricīna pupiņas satur riciņu, kas ir viena no pasaulē bīstamākajām indēm. Par laimi, ricīneļļa ir īpaši pagatavota tā, lai tā būtu droša patērēšanai.
5. Tomāti
Tomātu lapas un kāti satur glikoalkaloīdu, tā ir ķīmiska viela, kas izraisa vēdergraizes un nervozitāti. Tādēļ, ja tu gatavo kaut ko no tomātiem, neaizmirsti pirms to izmantošanas atdalīt lapas un kātiņus.
6. Kartupeļi
Kartupeļu laksti satur indi – pat paši kartupeļi ir indīgi, tiklīdz tie paliek zaļi. Saindēšanās gadījumi ar kartupeļiem novērojami ārkārtīgi reti, bet tie tomēr notiek. Pirms kartupeļa izmantošanas, atdali to no kāta, kā arī , nekādā gadījumā nedzer kartupeļu lapu tēju.
Avots: womendailymagazine.com
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc kaķis izvēlas tieši tevi: 4 galvenie faktori, kas to ietekmē
- Atradu vienkāršu veidu, kā padarīt auto lukturus spilgtākus — dalos, kā to izdarīt soli pa solim
- No Latvijas pārvācos uz Japānu un biju samulsusi par viņu mājas un ģimenes ”likumiem”
- Kāpēc melnās skrūves nav labākā izvēle: stāstu, ko pārbaudīju praksē
- Salnas iestāsies agrāk nekā parasti: sinoptiķi ir paziņojuši precīzus klimatiskās ziemas iestāšanās datumus
- Pīrādziņi no mīkstas mīklas — samaisu tikai ar karoti






