3. Āboli
Āboli ir patiesi garšīgi, bet to sēklas nelielās devās satur cianīdu. Par spīti tam, ka, lai saindētos, nepieciešams apēst visnotaļ daudz ābolu, saindēšanās ar tiem ir iespējama.
4. Ricīneļļa
Lai nonāvētu cilvēku, pietiek ar vienu rīcīna pupiņu. Ricīna pupiņas satur riciņu, kas ir viena no pasaulē bīstamākajām indēm. Par laimi, ricīneļļa ir īpaši pagatavota tā, lai tā būtu droša patērēšanai.
5. Tomāti
Tomātu lapas un kāti satur glikoalkaloīdu, tā ir ķīmiska viela, kas izraisa vēdergraizes un nervozitāti. Tādēļ, ja tu gatavo kaut ko no tomātiem, neaizmirsti pirms to izmantošanas atdalīt lapas un kātiņus.
6. Kartupeļi
Kartupeļu laksti satur indi – pat paši kartupeļi ir indīgi, tiklīdz tie paliek zaļi. Saindēšanās gadījumi ar kartupeļiem novērojami ārkārtīgi reti, bet tie tomēr notiek. Pirms kartupeļa izmantošanas, atdali to no kāta, kā arī , nekādā gadījumā nedzer kartupeļu lapu tēju.
Avots: womendailymagazine.com
Tevi noteikti interesēs
- Lai izaudzētu dikti saldas sarkanās bietes, jums palīgā nāks sālsby Anete Vītola
- Jūras zvaigzne vai flamingo: ko gulēšanas poza nosaka par jūsu raksturuby Laura Blūma
- “Cilvēki brīnās – pārstāda un vairs neaug”: dārznieks Dāvids atklāj, kādas kļūdas bieži tiek pieļautas, piķējot izdīgušos stādiņusby Laura Blūma