6 indīgi augļi un dārzeņi, kuru mēs VISI ikdienā lietojam; Neuztraucies – tev briesmas nedraud

 

3. Āboli

Āboli ir patiesi garšīgi, bet to sēklas nelielās devās satur cianīdu. Par spīti tam, ka, lai saindētos, nepieciešams apēst visnotaļ daudz ābolu, saindēšanās ar tiem ir iespējama.

4. Ricīneļļa

Lai nonāvētu cilvēku, pietiek ar vienu rīcīna pupiņu. Ricīna pupiņas satur riciņu, kas ir viena no pasaulē bīstamākajām indēm. Par laimi, ricīneļļa ir īpaši pagatavota tā, lai tā būtu droša patērēšanai.

5. Tomāti

Tomātu lapas un kāti satur glikoalkaloīdu, tā ir ķīmiska viela, kas izraisa vēdergraizes un nervozitāti. Tādēļ, ja tu gatavo kaut ko no tomātiem, neaizmirsti pirms to izmantošanas atdalīt lapas un kātiņus.

6. Kartupeļi

Kartupeļu laksti satur indi – pat paši kartupeļi ir indīgi, tiklīdz tie paliek zaļi. Saindēšanās gadījumi ar kartupeļiem novērojami ārkārtīgi reti, bet tie tomēr notiek. Pirms kartupeļa izmantošanas, atdali to no kāta, kā arī , nekādā gadījumā nedzer kartupeļu lapu tēju.

Avots: womendailymagazine.com

COMMENTS

  • <cite class="fn">Rasa</cite>

    Vājprāts, kāds idiots ir šito rakstījis?!
    “Indīgām sēnēm ir baltas plankumi, bet ēdamām sēnēm ir gluda cepurīte, bez pleķiem un plankumiem.” – vai jūsu portāls ir gatavs atbildēt par visiem tiem, kas noindēsies ar sēnēm?
    Kā vispār var ko tik idiotisku uzrakstīt?
    Sēnēm neeksistē neviena universāla pazīmē, kas atšķir indīgās no ēdamām. Ir jāzin katra sēne, ko liec savā grozā.

    • <cite class="fn">ssss</cite>

      Tikko grasījos kaut ko līdzīgu uzrakstīt. Pilnīgs sviests. Un ne tikai par sēnēm. Domāju, ka bērnudārza audzēkņi šo portālu nelasa un jādomā, ka pārējiem šīs “gudrības” vairs nav gudrības. Tad kāpēc vispār tāds raksts vajadzīgs?

  • <cite class="fn">stranger</cite>

    Nu kā var nesaprast tik vienkāršas lietas. Raksts taču ir domāts tiem, kuri ikdienā mielojas ar rīcineļļā iemaisītiem salātiem no tomātu kātiņiem ar sēnēm bez pleķiem un plankumiem un desertā notiesā pāris kilogramus ķiršu kauliņu un ābolu sēkliņu, uzdzerot kartupeļu lapu tēju!

    • <cite class="fn">sananar</cite>

      Mjā.,vismaz te labi paskaidrots.. 🙂
      Derīgi.,ļoti noderīgi…..
      Varbūt man arī sāk rakstīt rakstus, bet diez vai tik daudz talanta man būtu, jo ir aizdomas, ka kādam par šo rakstu arī samaksāja..

  • <cite class="fn">kā tad...</cite>

    kaut kāds stulbums,kurš gan reāli normāls cilvēks ēdīs,ko tādu,vai arī tomātus ar kātiem un lapām,raksta kaut kādus murgus,tad jau sen visi būtu beigti. Tad ,kas mūsdienās vairs nav indīgs????????????
    … varbūt vispār vairs neko neēdīsim?

  • <cite class="fn">JURIS</cite>

    ES kad vien iespējams ēdu dižo saulsardzeni ar pleķīšiem uz cepures ,un kā paši redziet vēl varu uzrakstīt šo komentāru ha ,ha hāāā……

  • <cite class="fn">dumis</cite>

    Jā sēnes ar baltumiem uz cepurītes nav brīv ēst. Kaut kad sen bērnībā māti pārbaidīju,atradu saulsardzeni un sāku tiesāt nost,garšīga, kā rieksti. Māte ieraudzīja un sāk bļaut, puišel, tu dulls palicis , mušmires ēd.! Mudīgi braucam mājās, man bija moskvič. Braucām un šī tik uzjautā vai nav slikti, saku, nē, viss labi. Pārbraucam mājās man nekas nekaiš. Māte laikam nezināja par saulsadzenēm, ka tās var ēst kā nogrieztas.

  • <cite class="fn">kiki</cite>

    Virsraksts – “6 indīgi augļi un dārzeņi, kuru mēs VISI ikdienā lietojam” ???
    Kuru – kas ar to domāts?!
    Mēs visi ikdienā lietojam- vai tiešām mēs lietojam ķiršu kauliņus, ābolu sēkliņas, tomātu lapas, kātus utt. ikdienā ? !
    Kas ko tādu spēj izdomāt, uzrakstīt ????
    Kas atbild par raksta saturu?

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Trūkst vārdu…absurdi viss..

Leave a Comment