6. oktobris ir svarīga diena mūsu senču tradīcijās, lai saņemtu aizsardzību, veiksmi un labklājību

Kopš seniem laikiem mūsu senči katru gadu šajā dienā svinēja atvadas no svarīgākajiem meža un ūdens gariem, no kuriem bija atkarīga cilvēku labklājība.

Šajā laikā, saskaņā ar senām leģendām, viņi aizgāja atpūtā līdz pavasarim. Galu galā, labi pastrādājuši no agra pavasara līdz rudenim, viņi bija pelnījuši krāšņu atpūtu.

Mežs aizmiga, ūdens aizsala. Bija laiks dot gariem iespēju atpūsties!

Protams, tagad mūsu labklājība nav atkarīga no ūdensdzirnavu darba, zivju nozvejas, veiksmīgām medībām vai bagātīgas ogu/riekstu/sēņu un citu lietu ražas.

Taču joprojām ir vēlams cienīt senos garus. Ne velti šīs tradīcijas dzīvo jau daudzus gadus! Tiek uzskatīts, ka šādā veidā mēs savā dzīvē piesaistām mieru, veiksmi un labklājību.

 

Ko ieteicams darīt šajā dienā

Meža gars ļoti mīl uzmanību un dāvanas. Tāpēc dodies uz mežu (vai vismaz uz parku, kur ir daudz koku un kas ir pēc iespējas tuvāk dabiskajai dabai). Paņem līdzi maizi, sāli, cukuru un pāris krāsainas lentītes. Smalki saberziet un izkaisiet garšīgās dāvanas zem kokiem un piesieniet lentītes pie koka.

Novēliet meža garam labus sapņus un lūdziet pasargāt no ļauniem cilvēkiem un viņu darbībām. Tiek uzskatīts, ka viņi “pazudīs” savās intrigās un nespēs kaitēt nevienam, izņemot paši sev. Meža gars viņus aizvedīs no ceļa.

Pastaiga mežā (parkā). Pasēdi kādā klusā vietā. Ieelpo svaigu gaisu. Izbaudi dabu. Ļauj tai dziedināt tavas dvēseles brūces. Uzlādē sevi ar skaistumu, garastāvokli un pozitīvu enerģiju.

 

Pabarojiet meža radības. Tikai ne ar pārtiku, kas tām ir kaitīga! Arī mežam tas patiks. Un viņš priecāsies katru reizi, kad tu ieradīsies viņa mājoklī. Un viņš dāsni uzlādēs tevi ar labu enerģiju un jauniem spēkiem

Nes gardumus arī Ūdens garam. Tam vajadzētu būt kaut kam tādam, kas nepiesārņo ūdenstilpi – piemēram, ēdienam, ko var apēst ūdenstilpē dzīvojošie putni. Ūdens gars ļoti mīl putnus, kas dzīvo pie ūdens. Pabaro tos. Viegli iemērc rokas ūdenī. Novēli ūdens garam labus sapņus. Un lūdz, lai viss, ko esi iecerējis, izdodas – kā ūdens pārvar visus šķēršļus, tā arī tev vajadzētu sasniegt visu, ko vēlies.

Lasi vēl: Meteorologam Tomam Bricim par nākošās nedēļas laika prognozi ir divas ziņas: viena laba, otra – slikta

 

Sēdi mierīgi pie ūdens. Esi kluss. Padomā par kaut ko labu. Ļauj ūdenim nomierināt tevi. Tā ir vislabākā terapija.

Ūdens garam ļoti nepatīk, kad trokšņo, daudz runā, lielās, sola, melo vai aprunā kādu. Tāpēc, ja nelabvēļi un aprunātāji tevi bezgala kaitina, čuksti ūdenim lūgumu, lai tas paņem prom visus sliktos vārdus, kas tiek teikti tavā virzienā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment