6 triki kā noņemt spalvas no mēbelēm un paklāja, ja jūsu mājoklī dzīvo mājdzīvnieks

Vai jums ir mājdzīvnieks? Tad jūs no pirmavota zināt, kas ir spalvas visur, katrā dzīvokļa stūrī (un pat šķīvī).

Parasti, lai ar to cīnītos, mājsaimnieces izmanto putekļu sūcēju, bet ko darīt, ja nepieciešams iztīrīt nelielu paklāja vai mēbeļu laukumu un nevēlaties ņemt ierīci?

Izmantojiet gumijas slotiņu logiem

Izrādās, ka gumijas logu skrāpis, ko daudzi pazīst kā ūdens skrāpi, ir universāls karavīrs mājsaimniecībā. Ja nepieciešams iztīrīt dīvānu, krēslu vai paklāju, paņemiet skrāpi, pārliecinieties, ka tas ir tīrs un sauss, un tad pārbrauciet pa virsmu. Procedūras laikā spalva savelsies mazos kamoliņos, kurus pēc tam būs jāpaņem ar rokām un jāizmet.

Tīrīšana ar gumijas cimdiem

Tas darbojas pat labāk nekā putekļu sūcējs, īpaši tad, ja nepieciešams tīrīt mēbeles grūti aizsniedzamās vietās, piemēram, starp spilveniem. Viss, kas jums jādara, ir uzvilkt cimdu, samitrināt to ar ūdeni un pārbraukt pāri netīrajām polsterējuma vietām. Vilna paliks uz jūsu rokas.

Aptiniet līmlenti ap roku

Šis paņēmiens noderēs, ja nepieciešams iztīrīt nelielu laukumu, piemēram, roku balstu vai paklāja stūri. Aptiniet līmlenti ar lipīgo pusi uz āru, un tad “noglaudiet” virsmu, kas jānotīra. Vilna paliks uz jūsu rokas, un polsterējums atkal būs perfekts.

Izmantojiet aerosolu ar kondicionieri

Izrādās, ka kondicionieris ir lielisks antistatisks līdzeklis. Lai līdzeklis palīdzētu cīņā ar spalvām, sajauciet to ar ūdeni proporcijā 1:3, ielejiet izsmidzinātājā un izsmidziniet uz paklāja vai dīvāna. Pagaidiet, līdz tas nožūst, un pēc tam noņemiet vilnu ar kādu no iepriekš minētajiem līdzekļiem.

Notīriet mēbeles ar sūkli

Iespējams, visvienkāršākais un pieejamākais līdzeklis ir sūklis trauku mazgāšanai. Tā labi uzsūc un notur mitrumu, tāpēc pietiks to vienreiz samitrināt, lai notīrītu visas spalvu. Ņemiet vērā, ka tīrīšanas procesa laikā periodiski no sūkļa būs jānoņem matiņi, lai tie nepārnestos atpakaļ uz paklāja vai dīvāna.

Notīriet virsmu ar mitru roku

Ja viesi ir pie durvīm un nav laika veikt plašu dīvāna un krēslu tīrīšanu, iesakām ķerties pie avārijas metodes: pārvelciet netīrās virsmas ar slapju roku. Jūs esat apstrādājis virsmu ar ūdeni, veicis pāris apļveida kustības ar roku, un lūk, mēbele jau ir kā jauna.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment