7 cilvēku tipi, kurus labāk izslēgt no savas dzīves: ķīniešu gudrības

Pasaulē, kurā panākumus bieži mēra materiālo labumu un bagātības izteiksmē, ir viegli pazaudēt no redzesloka visvērtīgāko, kas mums pieder, – savu tuvinieku mīlestību un cieņu.

Lielā mērā nekāda nauda vai mantas nevar salīdzināt ar bagātību, ko mums sniedz mīlestība, draudzība un patiesas attiecības ar citiem cilvēkiem.

Atbalsts, sapratne, empātija un savstarpēja palīdzība ir šo attiecību stūrakmeņi, kas ļauj mums pārdzīvot dzīves vētras un kopā priecāties par triumfiem un panākumiem.

Cilvēki patiešām ir bagātība vārda vistiešākajā nozīmē, taču ne viss, kas mirdz, ir zelts.

Ir cilvēki, kas laupa mums prieku, pašapziņu, izmanto mūs, atstājot vilšanās un rūgtuma garšu. Ir tādi, kas “sēž mums uz kakla”, atstājot mūs risināt savas problēmas. Ir tādi, kas mūs neciena, ļaunprātīgi izmanto, kontrolē mūsu dzīvi.

Tātad, no kādiem cilvēkiem vajadzētu bēgt un no kādiem vajadzētu izvairīties savā dzīvē, lūk, ko par to domā ķīniešu gudrie.

7 cilvēku tipi, no kuriem vajadzētu izvairīties vai izslēgt no savas dzīves:

 

1. Manipulatori. Tie, kas cenšas likt jums justies vainīgam.

“Sargieties no tiem, kas vēlas jums piedēvēt vainu, jo viņi alkst varas pār jums.” Konfūcijs

Tāpat kā viltīga lapsa, manipulators cenšas kontrolēt un izmantot citus savā labā. Viņi var izmantot tādas viltus taktikas kā vainas apziņa vai emocionālā šantāža, lai iegūtu to, ko vēlas, atstājot mūs bezspēcīgus. Gan ar pasīvi agresīvām piezīmēm, gan atklātu emocionālo šantāžu viņi cenšas piespiest mūs pakļauties viņu vēlmēm, viņu scenārijam un viņu uzskatam par dzīvi.

“Es jutos tik slikti, un tu man pat neesi piezvanījis…”, “Un tas ir pēc visa tā, ko es esmu darījis tavā labā…..”.

Saskarsme ar šādiem cilvēkiem var mūs emocionāli iztukšot un radīt manipulācijas sajūtu, graujot mūsu pašvērtību.

2. Solījumu lauzējs

“Sargieties no tiem, kas sola kaut ko par velti.” Ķīniešu sakāmvārds

Uzticēšanās ir jebkuru jēgpilnu attiecību pamats, un tie, kuri parasti nepilda savus solījumus, šo pamatu sagrauj. Vai nu aizmāršības, bezatbildības, vai godīguma trūkuma dēļ solījumu lauzēji sēj šaubu un vilšanās sēklu, tādējādi apgrūtinot paļaušanos uz viņiem vai emocionālu iesaistīšanos attiecībās.

 

3. Tie, kas visu laiku ir rupji un skandalozi.

“Liela upe tek klusi, gudrs cilvēks nepaceļ balsi.” Ķīniešu gudrība

“Trauksmes cēlājs nāk neaicināts.” Ķīniešu sakāmvārds

Daži cilvēki neēd savu maizi, bet dod viņiem iespēju taisīt skandālus. Šķiet, ka viņi pārtiek no konfliktiem un drāmām, pastāvīgi radot nepatikšanas, kur vien viņi nonāk. Neatkarīgi no tā, vai tā ir agresīva uzvedība vai rupjas piezīmes, viņi rada spriedzes un naidīguma atmosfēru, padarot mierīgu līdzāspastāvēšanu gandrīz neiespējamu.

Šie cilvēki izplata negatīvismu un iztukšo mūsu enerģiju ar savu pastāvīgo kritiku un tenkām. Viņu klātbūtne var nomākt, kavējot mūsu spēju saglabāt pozitīvismu un sasniegt savus mērķus.

Saskarsme ar šiem cilvēkiem var būt emocionāli nogurdinoša un kaitēt mūsu garīgajai labsajūtai.

4. Tukši runātāji

“Tukšs trauks rada vislielāko troksni.” Ķīniešu sakāmvārds

Šī sakāmvārds brīdina par cilvēkiem, kuri runā tikai par būtību. Viņi var lielīties ar grandioziem plāniem un idejām, bet viņiem trūkst konsekvences vai godprātības, lai tās atbalstītu ar darbiem. Saskarsme ar šādiem cilvēkiem var radīt vilšanos un laika izniekošanu.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment