7 cilvēku tipi, kurus labāk izslēgt no savas dzīves: ķīniešu gudrības

5. Vienaldzīgi cilvēki

“Starp jums un otru cilvēku vienmēr ir tieši desmit soļi. Ja esi nogājis savus piecus un neviens nav tevi sagaidījis, pagriezies un aiziet prom.” Ķīniešu sakāmvārds

Ir cilvēki, kuri meklē kompromisus, kuriem nav vienalga, kas notiks ar jūsu attiecībām. Un ir tādi, kuriem tas ir vienalga. Viņi vienmēr gaida, kad jūs spersiet pirmo soli.

Vienaldzība var būt tikpat postoša kā atklāta naidīgums, īpaši, ja tā nāk no tiem, no kuriem mēs sagaidām atbalstu un rūpes par mums. Vienaldzīgi cilvēki paliek vienaldzīgi, izrādot mazu interesi par grūtībām vai panākumiem.

Savstarpība ir ļoti svarīga, citādi cilvēks, kurš tikai dod, bet neko nesaņem pretī, sāks zaudēt spēku un enerģiju.

6. Slinkie cilvēki

“Palīdzot slinkiem cilvēkiem, tu palīdzi viņiem sēdēt tev uz kakla.” Han Hsiang-tzu

Slinkums ir lipīgs, un saskarsme ar slinkiem cilvēkiem var samazināt mūsu produktivitāti un motivāciju. Slinkie cilvēki bieži vien ar savu inerci un nevēlēšanos rīkoties velk citus uz leju.

Turklāt slinki cilvēki viegli pārliek visas savas problēmas uz jums, tikai dodiet viņiem iemeslu. Un viss, jūs pat nepamanīsiet, kā uz saviem pleciem nesat grūtību nastu.

 

7. Tie, kuri visu laiku pieprasa un kontrolē

“Spēcīgs cilvēks izvirza prasības sev, bet vājš – citiem.” “Spēcīgs cilvēks izvirza prasības sev, bet vājš – citiem.” Konfūcijs

Ir cilvēki, kuri tikai pieprasa pārmaiņas citos, bet paši nekad neko nedarīs, lai mainītos. Šiem cilvēkiem ir nepamierināma vajadzība pēc kontroles un varas, viņi cenšas diktēt ikvienu mūsu dzīves aspektu. Viņi var izmantot iebiedēšanas un piespiešanas taktiku, lai nostiprinātu savu dominanci un turētu mūs savā pakļautībā. Saziņa ar viņiem var izraisīt dusmu un bezpalīdzības sajūtu.

Ar ko tad mums būtu jāsazinās?

Kā rakstīja Seneka: “Sazinieties tikai ar cilvēkiem, kas ir labāki par jums.”

Un ķīniešu gudrie saka: “Sazinieties tikai ar tiem, kuri priecājas jūs redzēt un dzirdēt, ar tiem, kuri jums neko neaizrāda, nemēģina uzspiest savu viedokli, nemēģina pazemot jūsu cieņu”.

Ko jūs domājat par šiem apgalvojumiem? Kurš sakāmvārds vai citāts jums patīk visvairāk? Dalieties komentāros!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment