7 ģeniāli mājas tīrīšanas padomi! Beidzot atrasts smieklīgi vienkāršs veids kā notīrīt cepeškrāsni, lai tā būtu kā jauna

Šķiet, ka ar modernu mazgāšanas līdzekļu pārpilnību mājas uzkopšanai vajadzētu būt ļoti vieglai. Tomēr sadzīves ķīmija ir diezgan dārga un ne vienmēr sniedz vēlamo rezultātu! Turklāt dažiem ir alerģija pret mazgāšanas līdzekļiem.

Piedāvājam 7 ģeniālus padomus, kas palīdzēs ieviest mājās kārtību. Vienkārši līdzekļi, kuri ir teju katrā mājā, ļaus ietaupīt ģimenes budžetu.

Tīrīšanas padomi

Noņemt rūsas traipus no flīzēm palīdzēs parasts galda etiķis. Uzklājiet to netīrajās vietās un pagaidiet dažas minūtes. Pēc tam nomazgājiet flīzes ar ūdeni, un tās spīdēs kā jaunas.

Viegli nomazgājiet stiklu līdz spīdumam ar amonjaku. Pagatavojiet sekojošu šķīdumu: 1 ēdamkarote amonjaka uz 1 litru ūdens, un rūpīgi nomazgājiet ar to stikla virsmas. Un, lai pēc tam nepaliktu nekādas svītras, noslaukiet stiklu sausu ar papīra dvieli.

Etiķa un ūdens maisījums palīdzēs parketam piešķirt spīdumu. Vienkārši sajauciet 1/4 glāzi etiķa un 1 litru ūdens, un noslaukiet grīdas ar šo līdzekli. Jūsu parkets izskatīsies kā tikko pulēts!

Citronskābe palīdzēs jums atbrīvoties no kaļķa nogulsnēm veļas mašīnā. Vienkārši ieberiet 80 g citronskābes veļas pulvera vietā un ieslēdziet mazgāšanas režīmu. Kaļķa nogulsnes atdalīsies ļoti ātri!

Glāzei vārīta ūdens pievieno ēdamkaroti amonjaka un degvīna, pēc tam iegūto maisījumu ielej smidzinātājā. Izsmidziniet šķīdumu uz spoguļa virsmas un noslaukiet to ar papīra dvieli. Tas mirdzēs!

Parastā soda un ciete palīdzēs atbrīvot paklāju no traipiem. Sajauc tos vienādās daļās un apkaisa piesārņotās vietas ar iegūto produktu. Pēc 15 minūtēm vienkārši izsūciet paklāju, un jūs redzēsiet iespaidīgu rezultātu.

Pat vecos taukus cepeškrāsnī var likvidēt ar glāzi sodas un pusglāzi ūdens. Sajauc tos kopā, iegūto maisījumu vienmērīgi uzklāj uz piesārņotajām virsmām un atstāj uz 15 minūtēm. Pēc tam nomazgājiet cepeškrāsni ar siltu ūdeni un noslaukiet ar sausu drānu.

Ja netīrumi ir jau ieēdušies, ir jēga atstāt sodu uz ilgu laiku, piemēram, uz nakti. No rīta cepeškrāsni izmazgā ar ūdenī iemērcētu sūkli. Kad viss ārējais netīrais slānis ir noņemts, varat izsmidzināt cepeškrāsni ar etiķi no smidzināšanas pudeles un rūpīgi noslaucīt. Cepeškrāsns spīdēs kā jauna!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment