7 neparasti vīna izmantošanas veidi saimniecībā! Tavi logi tagad vienkārši mirdzēs, bet raža būs izcila!

Vīns noteikti ir brīnišķīgs dzēriens, kas cilvēka ķermenim sniedz nesliktu labumu. Protams, ja lietojat to ar mēru. Bet bez tam sarkano un balto vīnu var izmantot gan ikdienas dzīvē, gan kosmetoloģijā, un pat dārzkopībā.

Ja jums ir palicis neizdzerts vīns, kurš ir jau sabojājies, nesteidzieties to izmest. Mēs pastāstīsim, kā to saprātīgi izmantot.

Neparasti vīna pielietošanas veidi

1.Stiklu tīrīšana

Ja jums ir novecojusi baltvīna pudele un tai jau ir beidzies derīguma termiņš, neizmetiet šo dzērienu. Baltvīns var aizstāt stikla un logu tīrīšanas līdzekļus. Rezultāts būs izcils!

2.Maska sejai

Sarkanvīns satur daudz aminoskābju, kas ir brīnišķīgi antioksidanti, kas spēj atjaunot ādas gludumu un elastību.

3.Vīna un tauku traipu noņemšana

Ja nejauši izlijis sarkanvīns uz drēbēm vai mēbelēm, traipus palīdzēs noņemt sausais baltvīns. Un tas viss, pateicoties tam, ka tam ir augsts skābums un tajā ir alkohola sastāvdaļa. Baltvīns palīdzēs noņemt arī taukainos traipus.

4.Skaisti mati

Sarkanvīns satur resveratrolu. Tas palīdz novērst matu izkrišanu un mīkstina matus. Itāļu sievietes pēc mazgāšanas bieži izskalo matus ar sarkanvīnu.

5.Augļu dezinfekcija

Sausajam vīnam piemīt pretmikrobu īpašības, tāpēc ar to var apstrādāt ogas un augļus, lai neitralizētu baktērijas un mikrobus. Pētījumu rezultāti liecina, ka sausais vīns dezinficē tāpat kā ūdeņraža peroksīds.

6.Zilumu ārstēšana

Vīns satur antioksidantus flavonoīdus, kas var paātrināt sasitumu dzīšanu. Ja pie rokas nav ledus, mēģiniet to aizstāt ar vīna kompresi.

7.Mēslojums

Dārznieki zina, ka sarkanvīns var aizstāt kompostu. Pievienojiet augsnei dažus pilienus vīna, lai aktivizētu labvēlīgo baktēriju veidošanos. Tas veicinās spēcīgu stādu augšanu

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment