7 pazīmes, ka tava sperma ir veselīga – ja kāda pazīme neatbilst, var būt pamats raizēm

2. Tu valkā bokseršortus

Ja tu izvēlies gaisīgos bokseršortus nevis apspīlētas un šauras apakšbikses, tad esi ieguvējs. Pārāk cieša apakšveļa negatīvi ietekmē spermas kvalitāti, kā rezultātā spermatozoīdiem ir grūti sasniegt olšūnu un to apaugļot. Bokseršorti ļauj pazemināt sēklinieku temperatūru, tādējādi uzlabojot spermas kvalitāti. Vairākos pētījumos ir pat pierādīts, ka sēklinieku temperatūra var negatīvi ietekmēt arī spermas veidošanos.

3. Tev ir slaids viduklis

Ja tev ir slaids viduklis, tad sperma ir veselīga. Nav vajadzīga labi trenēta vēdera prese, jo pietiek arī ar vienkārši plakanu vēderu. Pētījumos ir noskaidrots, ka vīriešiem, kuriem ir lielāks vidukļa apkārtmērs, ir mazāka spermas koncentrācija, salīdzinot ar tiem, kuriem ir šaurāki vidukļi. Lai arī nav pierādīts, ka liekais svars kaitē spermai, zinātnieki uzskata, ka liekais svars uz vēdera var negatīvi ietekmēt spermas veidošanos un izdalīšanos.

4. Tu neglabā pārtiku plastmasas traukos

Ja tu neizmanto plastmasas traukus pārtikas glabāšanai, tad, iespējams, tava sperma ir veselīgāka. Lai arī zinātnieki nav atklājuši konkrētu iemeslu tam, ir zināms, ka, sildot pārtiku plastmasas traukos, to sastāvā esošais bisfenols A (BPA) nonāk organismā. Pētījumos ir noskaidrots, ka vīriešiem ar augstu BPA līmeni urīna sastāvā ir sliktāka spermas kvalitāte.

Lasi vēl: Veselīgi ēdieni, kas tavam “draudziņam” nodrošinās labāku dzīvi

5. Tev nav zema balss

Neuztraucies, ja tev nav zema un šķietami vīrišķīga balss, jo tas patiesībā ir labi. Pētījumos ir noskaidrots, ka zemas, vīrišķīgas balss īpašniekiem nav tie labākie rezultāti spermatozoīdu skaita ziņā. Eksperti arī norāda, ka vīrišķīgas iezīmes ir saistītas ar augstu testosterona līmeni, kas patiesībā kavē spermas veidošanos.

6. Tu regulāri apmeklē sporta zāli

Vīriešiem, kuri regulāri apmeklē sporta zāli un trenējas 15 vai vairāk stundu nedēļā, ir lielāka spermas koncentrācija nekā tiem, kuri nesporto. Regulāri treniņi palīdz atslābināties un arī regulēt antioksidantu daudzumu organismā. Tāpēc regulārs sporta zāles apmeklējums var pasargāt spermu no brīvajiem radikāļiem.

Avots: curejoy.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ienāc un paņem savu Džekpotu: https://goo.gl/AP9QlC</cite>

    Pirmā iemaksa par labu auto jau pēc nedēļas? Izsmalcinātu rotaslieta mīļotajai sievietei, dāvanas tuviniekiem, traka ballīti draugu lokā, nedēļas atvaļinājums kādā no kūrortiem? Tu arī to vari! Piepildi savus slēptākos sapņus.

Leave a Comment