7 produkti, kurus nekādā gadījumā nedrīkst sildīt mikroviļņu krāsnī — kā tos pagatavot pareizi

Mikroviļņu krāsns ir ērta ierīce, taču ne visus produktus tajā var droši gatavot. Nepareiza lietošana var izraisīt iekārtas atteici vai pat nelaimes gadījumus.

Analizēsim, kurus pārtikas produktus nevajadzētu likt mikroviļņu krāsnī, un piedāvāsim alternatīvas to apstrādes metodes.

Olas

Kāpēc nedrīkst:

Čaumala notur pārkarsētā šķidruma spiedienu olas iekšienē, bet karsējot, tā neiztur un ola uzsprāgst. Bīstamība palielināsies, ja pēc karsēšanas mēģināsi olu nomizot.

Padoms:

Lai uzsildītu olu, nomizo to, sagriez mazos gabaliņos un uzkarsē pannā vai citā traukā uz lēnas uguns, pārklājot trauku ar vāku vai mitru drānu.

Neapstrādāti burkāni

Kāpēc nedrīkst:

Uz burkāniem palikušās augsnes daļiņas mikroviļņu krāsnī var izraisīt dzirksteles (elektrisko loku), kas var sabojāt iekārtu.

Padoms:

Pirms gatavošanas burkānus rūpīgi noskalo, nomizo un sasmalcini. Gatavošanai izmanto tvaika katlu vai kastroli.

Gaļas pusfabrikāti (desiņas, cīsiņi)

Kāpēc nedrīkst:

Šie produkti satur ķīmiskas piedevas: krāsvielas, garšas, konservantus. Karsējot mikroviļņu krāsnī, tie var izdalīt kaitīgas vielas, tostarp kancerogēnus.

Padoms:

Uzsildīšanai vai gatavošanai izmanto pannu vai cepeškrāsni. Tas padarīs produktu garšīgāku un drošāku.

Ūdens

Kāpēc nedrīkst:

Ūdens molekulas mikroviļņu krāsnī uzsilst nevienmērīgi, kas var izraisīt uzliesmojumu – pēkšņu tvaika izdalīšanos. Šāds sprādziens var apdedzināt rokas un seju.

Padoms:

Lai uzsildītu ūdeni, izmanto elektrisko vai parasto tējkannu. Ja tomēr nolem sildīt ūdeni mikroviļņu krāsnī, pievieno krūzei koka irbulīti vai karoti, lai izvairītos no pārkaršanas.

Tas vēl nav viss. Taču tālāk sekos vēl būstiski produkti.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment