7 produkti, kurus nekādā gadījumā nedrīkst sildīt mikroviļņu krāsnī — kā tos pagatavot pareizi

Čili pipari

Kāpēc nedrīkst:

Kapsaicīns, kas piešķir pipariem asumu, ir viegli uzliesmojoša viela. Sildot, asie pipari var aizdegties, un to dūmi ļoti kairina acis un elpceļus.

Padoms:

Lai pagatavotu čili piparus, izmanto cepeškrāsni vai apcep tos uz pannas. Tādā veidā  saglabāsi garšu un aromātu, neriskējot.

Vistas gaļa un cita neapstrādāta gaļa

Kāpēc nedrīkst:

Mikroviļņu krāsns nenodrošina vienmērīgu sasilšanu. Tā rezultātā gaļā var palikt jēlas vietas, kas ir bīstami iespējamās baktēriju (piemēram, salmonellas) klātbūtnes dēļ.

Padoms:

Vistu vai citu gaļu gatavo uz plīts, cepeškrāsnī vai multivārāmajā katlā. Šīs metodes garantē vienmērīgu termisko apstrādi.

Tomātu pasta un tomāti

Kāpēc nedrīkst:

Augstais šķidruma saturs tomātos vai tomātu pastā izraisa strauju vārīšanos un “sprādzienus”. Tas piesārņos mikroviļņu krāsni un var sabojāt tās iekšējās virsmas.

Padoms:

Uzkarsē tomātu produktus nelielā traukā uz plīts, nepārtraukti maisot, lai izvairītos no piedegšanas.

Vispārīgi norādījumi drošai mikroviļņu lietošanai

 

Izmanto piemērotus virtuves traukus: tikai karstumizturīgus, bez metāla elementiem.

Pārklāj pārtiku ar vāku vai plēvi, lai pasargātu no šļakatām un sprādzieniem.

Kontrolē laiku un jaudu: izmanto zemākos iestatījumus, lai uzsildītu maigus ēdienus.

Nepārkarsē: labāk ir sildīt nelielos intervālos, pa laikam pārbaudot izstrādājuma stāvokli.

Ievērojot šos ieteikumus, tu pagarināsi mikroviļņu krāsns kalpošanas laiku un neradīsi draudus savai veselībai.

Ja tev noderēja šie padomi, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Laipni lūgts sniegt arī savus komentārus!

Leave a Comment