7 vietas, kur noteikti nekad nevajadzētu uzglabāt miltus

Milti ir viena no galvenajām sastāvdaļām virtuvē, un tos izmanto daudzos ēdienos. Tomēr, tāpat kā jebkuram produktam, arī miltiem ir nepieciešama pareiza uzglabāšana, lai saglabātu to svaigumu un īpašības.

Siltuma avota tuvumā

Nevajadzētu uzglabāt miltus plīts, cepeškrāsns vai ledusskapja tuvumā, kur dienas laikā var mainīties temperatūra un mitrums. Milti var sapelēt, zaudēt savu šķīstošo spēju un kļūt par piemērotu augsni mikroorganismu, piemēram, kukaiņu, savairošanai.

Zem izlietnes

Šajā vietā bieži vien ir augsts mitruma līmenis, kas var izraisīt kondensāta veidošanos uz miltu iepakojuma. Turklāt mitri milti ir ideāla vide pelējuma un baktēriju attīstībai.

Citu produktu ar spēcīgu aromātu tuvumā

Milti ļoti labi absorbē svešas smakas. Tāpēc tos neglabājiet ķiploku, sīpolu, garšvielu un citu aromātisku produktu tuvumā.

Necaurlaidīgā iepakojumā

Ja atstājat miltus iepakojumā bez pienācīgas aizsardzības, tie var ātri uzsūkt apkārtējās vides smakas, uzsūkt mitrumu vai kļūt par dzīvotni kukaiņiem. Pareizai uzglabāšanai miltus ir ieteicams ievietot hermētiskā iepakojumā.

Nevēdināmas telpas

Ventilācijas trūkuma dēļ miltos var veidoties kondensāts, kas izraisa pelējuma veidošanos un pasliktina to kvalitāti. Tāpēc ir svarīgi izvēlēties sausas un labi vēdināmas vietas miltu uzglabāšanai.

Plastmasas maisiņos vai traukos

Plastmasa neļauj gaisam izplūst cauri, kas var izraisīt kondensāciju maisiņa iekšpusē. Tas rada labvēlīgus apstākļus pelējuma attīstībai.

Ledusskapī vai saldētavā bez iepakojuma

Ja miltu iepakojums nav hermētisks, mitrums no ledusskapja vai saldētavas var ietekmēt produktu, izraisot tā bojāšanos.

Kā uzglabāt miltus

Vislabāk ir uzglabāt miltus sausā, vēsā un tumšā vietā, kur temperatūra nepārsniedz 18-20 grādus pēc Celsija. Ideāli piemēroti ir slēgti virtuves skapīši vai īpaši miltu trauki.

Arī ilgstošai uzglabāšanai ieteicams izvēlēties ne rūpnīcas iepakojumu, bet miltus iepildīt stikla traukos vai tīros auduma maisiņos. Pirms tam milti dažas stundas jāžāvē uz pergamenta papīra.

 

Leave a Comment