7 visdīvainākās blakusparādības treniņos

Tavi muskuļi raustās treniņa laikā

Šīs spazmas rodas, jo tiek sajaukts elektrolītu balanss, sasprindzinot muskuļus. Lai nerastos šo muskuļu raustīšanās, uzņem vēsu ūdeni, bet ja tu trenējies ilgāk par pusstundu lieto sporta ūdeni, kas satur kāliju, nātriju un citus elektrolītus, lai tos atjaunotu izdaloties sviedriem.

Tev tek gan no acīm, gan no deguna

Fiziskā slodze palielina asinsvadus, līdz ar to tev biežāk tev sviedri un izdalās šķidrums no deguna. Tāpēc izvēlies savu treniņa vietu tālāk no izplūdes gāzēm un iepūt nāsīs spreju pret alerģijām

Tava āda kasās

Tava sirds strādā treniņu laikā un līdz ar to tavs ķermenis ar asinīm piepildās vairāk un visi kapilāri pārpildās, un izplešoties tie aktivizējas nervu galiņi, kas dod tavām smadzenēm signālu, ka tā vieta niez. Tāpēc trenējies regulāri un neizmanto atpūtas brīžus, jo tad tavs ķermenis niezēs vēl vairāk.

Tavs vēders ir kā ledus okeāns

Treniņu laikā tavs organisms nogādā taviem muskuļiem vairāk asiņu, aizmirstot par gremošanu. Bet visi strādājošie muskuļi izdala daudz siltumu, kas tiek nogādāts ādai. Un tas nozīmē, ka tev var būt tāda sajūta, ka tavs kuņģis ir aukstāks nekā ķermenis. Bet zini, tā ir normāla parādība.

Tev gribas pa lielam uz tualeti

Kratīšana rada tādu sajūtu, it īpaši ja tu skrien, bet ja trenējies uz  velotrenažiera tad tādas sajūtas ir mazākas. Tāpēc neēd neko kā minimums 2 stundas pirms treniņiem. Pirms treniņa vienmēr apmeklē tualeti.

Tev griežas galva

Jo lieliskāka tev forma, jo biežāk tev griežas galva. Tas ir saistīts ar to, jo pastāvīga slodze palielina sirds kambaru izmērus – ir lieliska pazīme fiziskajai formai, kā arī pasliktina asins pieplūdumu sirdij stāvot kājās. Pēc vingrinājuma izpildes necelies kājās, bet apsēdies un pagaidi.

Tavi kāju pirksti tirpst

Iespējams, tavi ir pārāk mazi un spiež. Tavas kājas nedaudz pietūkst slodzes laikā, īpaši kad muskuļi izdala siltumu. Vēl var būt iemesls, ka tev ir iekaisuši nervi, kas ved uz kāju pirkstiem. Treniņu laikā kustini savus kāju pirkstus, lai uzlabotu asinsriti. Ja problēma nepāriet, nopērc sev apavus ar atbilstošu izmēru, un pamēģini vismaz 20 minūtes pastaigāt ar tiem.

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment