Konkrētas sastāvdaļas
Vai jūs arī atzīmējat receptes, lai tās nekad negatavotu? Vai arī dažreiz kulinārijas iedvesmas lēkmēs jūs tomēr nolemjat pagatavot kādu aizjūras delikatesi? Ja atbilde ir otrs variants, tad ir saprotams, kāpēc jūsu virtuvē ir tik daudz specifisku sastāvdaļu, kuras esat izmantojis tikai vienu reizi. Astās mērces, eksotiskas garšvielas un graudi – tas viss aizņem vietu virtuvē, gaidot savu izmantošanas stundu, kas parasti nekad nepienāk.
Ja tie nav piemēroti citiem ēdieniem, un vairs neplānojat gatavot to ēdienu, kuram tos iegādājāties, tad labāk no šiem produktiem atbrīvoties. Tik un tā pēc dažiem mēnešiem tie beigsies un nonāks miskastē. Lai ēdienu neizmestu velti, piedāvājiet to draugiem vai radiem – iespējams, viņi novērtēs šādu eksotiku. Vēl viena iespēja ir rīkot tematisku virtuves nedēļu, lai ātri izlietotu vairs nevajadzīgās sastāvdaļas.
Sīkumi no piegādēm
Salvešu pakas, ķīniešu irbulīši, sojas mērce, ingvers, vasabi, košļājamā gumija, sāls, cukurs – tas viss ir “atlikums” no piegādēm. Šķiet, kāpēc tos turēt: mēs paēdām vakariņas un izmetām visu, kas bija palicis pāri. Bet kāda neizskaidrojama iemesla dēļ šie produkti nekad nenonāk atkritumu tvertnē.
Domājam, ka tie noteikti noderēs: gan gaļu var marinēt sojas mērcē, gan cukura paciņas ieliet tējā vai kafijā, gan ikdienā izmantot pārtikas traukus. Bet, kā liecina prakse, produkti paliek skapī, un mēs par tiem pat neatceramies. Rezultātā virtuvē ir daudz nevajadzīgu atkritumu, kuru dēļ jūs nevarat atrast patiešām nepieciešamos produktus un ierīces.
Produkti oriģinālajā iepakojumā
Milti, graudaugi, garšvielas, makaroni, kas stāv uz darba virsmas vai atvērta plaukta, rada virtuvē haosu, kura dēļ nav komforta sajūtas. Jums vienmēr šķiet, ka jūsu istabā ir nekārtība, pat ja to iztīrījāt tikai vakar. Turklāt oriģinālais iepakojums arī aizņem daudz vietas, īpaši, ja iepakojumā praktiski nekas nav palicis pāri.
Lai viss izskatītos estētiski skaisti un ērti lietojami, lej produktus skaistās uzglabāšanas burciņās, kuras var droši novietot uz atvērta plaukta vai sakraut vienu uz otras skapī. Tā kā krājumi tiek atjaunoti, traukos var pievienot pārtiku. Var izvēlēties caurspīdīgas burciņas, lai saturs būtu redzams, vai arī izmantot keramikas, bet tādā gadījumā vajadzēs uzlīmēt uzlīmes ar nosaukumiem.
Smagie aizkari
Ja neplānojat gulēt virtuvē, tad biezie aizkari, kas nelaiž cauri saules gaismu, ir slikts risinājums interjeram. Pirmkārt, tie savāc daudz putekļu, netīrumu, tauku, ūdens pilienu un citu piesārņotāju. Un, otrkārt, tie vizuāli samazina telpas platību.
Tāpēc mēs iesakām atteikties no smagajiem aizkariem un izvēlēties gaišus, caurspīdīgus aizkarus vai romiešu žalūzijas. Tie izskatās skaisti un kodolīgi, kā arī netraucē dabiskajai gaismai iekļūt telpā. Turklāt tos ir daudz vieglāk kopt.
Tevi noteikti interesēs
- No speķa es gatavoju īstu gardumu, laizīsi pirkstus – maz zināma recepte
- Olivjē salāti ar citu un gardāku gaļu kā klasiskajā variantā un “rozīnīti”- lieliska svētku ēdiena recepte
- Eksperts no Austrijas PSRS ēkas dzīvoklī Rīgā ieslēdza termokameru – tās rādījumi viņu burtiski samulsināja
- Kad vēlos garšīgas kotletes, bet man ir slinkums stāvēt pie plīts, es tās pagatavoju ar šo metodi
- Aicina visus savus radus, bet manu mammu nekad – kā 30 gadu laikā mani radi bija nodalīti statusa dēļ
- Turku uzņēmējs sajūsmā par redzēto Zinību dienas pasākumā vienā no Rīgas skolām: ”Tas tik ir kaut kas”












