8 triki, lai ēdiens nepiedegtu pie pannas

Izvairieties no metāla lāpstiņu un karotīšu lietošanas

Ja ēdienu gatavojat pannā ar nelīpošu virsmu, nedrīkst izmantot metāla karotes vai lāpstiņas, jo tās var sabojāt pārklājumu, un tas paātrina tā nolietošanos.

Tā vietā varat iegādāties koka, neilona vai plastmasas lāpstiņas, kas nerada skrāpējumus uz virsmas un tādējādi novērš ēdiena pielipšanu.

Neizmantojiet metāla sūkļus

Šie stiepļu sūkļi vai vienkārši cietie sūkļi var paplašināt poras alumīnija pannās un saskrāpēt to pārklājumu.

Izmantojiet mīkstus sūkļus vai birstes, lai pannas saglabātu labā stāvoklī.

Neuzglabājiet pannas vienu otrā

Ja jums ir teflona pannas, nekad neglabājiet tās vienu otrā. Šis materiāls ir ļoti jutīgs pret jebkuru pieskārienu, un to var viegli sabojāt, šādi uzglabājot.

Pirms uzglabāšanas pannas labi izžāvējiet.

Pēc tam, kad esat nomazgājis pannas, ļaujiet tām izžūt svaigā gaisā, pirms uzglabāt tās skapī.

Mitruma atlikumi var izraisīt pelējuma veidošanos, un tā dēļ ēdiens var sākt piedegt.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment