82 gadus vecais Dienvidkorejas miljardieris atdeva savu naudu, instrumentus un grāmatas savas dzimtās pilsētas iedzīvotājiem

Kāds vecs Dienvidkorejas miljardieris nolēma dalīties savā bagātībā ar vienkāršajiem ļaudīm, kas dzīvo viņa dzimtajā ciematā. Kas vīrieti pamudināja uz tik negaidītu soli, uzzināsim šodienas rakstā.

Mūsu stāsta varoni sauc Lī Džun Kins. Viņš ir 82 gadus vecs, veiksmīgs uzņēmējs un pašreizējais Booyoung Group priekšsēdētājs. Savu karjeru nekustamo īpašumu jomā viņš sāka pagājušā gadsimta 70. gados. Vīrietis nodarbojās ar būvniecību un kļuva gandrīz par pirmo namu izīrētāju Dienvidkorejā.

Laika gaitā Lī Džun Kina bizness sāka paplašināties. Booyoung Group savā darbības jomā ir iekļāvusi viesnīcas un golfa laukumus. Un viesnīcu bizness, kā zināms, nes lielu naudu.

Tā Lī Džun Kina uzņēmums ieņēma 22. vietu savas valsts konglomerātu sarakstā. Un viņa bagātība kopā ar aktīviem sasniedza 16 miljardus USD. Turklāt korejietim izdevās uzkrāt personīgos līdzekļus1 miljarda USD apmērā. Pateicoties tam, viņš kļuva par vienu no trīsdesmit bagātākajiem cilvēkiem visā Dienvidkorejā.

Bet ne viss ir tik rožains Lī Džuna biogrāfijā. 2004. gadā viņu apsūdzēja nodokļu nemaksāšanā un viņš tika īslaicīgi aizturēts. Pēc 14 gadiem apsūdzība tika atkārtota, tikai šoreiz korejietis patiešām tika iesēdināts aiz restēm.

Viņam cietumā bija jāpavada divarpus gadi. Tomēr 2021. gadā viņš tika atbrīvots nosacīti. Varbūt tas pamudināja uzņēmēju dalīties savos ietaupījumos ar vienkāršiem cilvēkiem?

Labdarība kā dzīves jēga

Starp citu, neskatoties uz vecumu, viņš joprojām nav nodevis savas akcijas saviem radiniekiem. Lai gan tā dara lielākā daļa magnātu. Gandrīz visas holdingkompānijas Booyoung Group akcijas pieder viņam pašam. Tajā pašā laikā neviena no uzņēmuma filiālēm nav kotēta biržā. Starp citu, Booyoung Group ziedoja labdarības līdzekļus Kambodžai, Vjetnamai un Laosai.

Varbūt Lī Džun Kinam ir sliktas attiecības ar saviem radiniekiem? Viss var būt! Taču fakts paliek fakts, ka vīrietis ziedoja aptuveni 180 miljonus dolāru Unbjeongri ciema iedzīvotāju vajadzībām, kur viņš dzimis un audzis.

Katra no šī ciemata mājsaimniecībām savām vajadzībām saņēma aptuveni 70 tūkstošus ASV dolāru. Pavisam šādu saimniecību ir 280. Turklāt uzņēmējs sarūpējis arī citas dāvanas, grāmatas un darbarīkus vietējiem iedzīvotājiem. Kā skaidro pats korejietis, tā ir samaksa par to, ka visus šos gadus cilvēki viņa mazajā dzimtajā ciemā uzturējuši labklājību un to nosargājuši.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment