9 ieradumi, kas jāatmet, ja aukstā laikā negribi saslimt – #7 arī tu noteikti dari!

 

Skriešana, kad kļūst auksti

Kad ārā kļūst auksti, vislabāk būtu uz pāris minūtēm ieiet kaut kur sasildīties (piemēram, veikalā vai kafejnīcā) un atvilkt elpu, un pēc tam turpināt ceļu. Nesāc steigties, kad tev jau ir auksti.

Šauri apavi un apspīlētas drēbes

Gan apspīlētas drēbes, gan šauri apavi ir kā garantija, ka tev ātrāk kļūs auksti. Izvēloties nedaudz brīvāku apģērbu un apavus, starp kārtām iekļūst siltais gaiss, un tas palīdz noturēt ķermeni siltumā.

Deguna pilieni pirms došanās ārā

Aukstumā deguna kanāli sašaurinās. “Palīdzot” tam ar šādiem pilieniem, deguna gļotāda vairs nespēj mūs pasargāt no mikroorganismiem vai sasildīt gaisu, kad to ieelpojam. Tāpēc pirms došanās ārā labāk vienkārši izšņaukt degunu.

Lasi vēl: Slimības, kas var rasties no pārāk liela miega trūkuma – #4 šokēs!

Karsts dzēriens 30 minūtes pirms došanās laukā

Karsta tēja paātrina asinsriti, uzlabo ķermeņa aizsargreakciju, taču arī paplašina asinsvadus. Tas nozīmē, ka, izejot ārā, ķermenis ātrāk atdzisīs. Ja tiešām vēlies iedzert kaut ko karstu, labāk izvēlies parastu ūdeni vai kaut ko citu, kas ir silts nevis karsts.

Došanās ārā aukstumā ar tukšu vēderu

Lai sasildītu ķermeni, mums ir vajadzīga enerģija, citādi ļoti ātri nosalsim. Tāpēc ir kaut kas jāapēd uzreiz, kad sajūti izsalkumu. Ja nav iespējas kārtīgi paēst, tad vismaz apēd kādu uzkodu un izdzer siltu tēju tur, kur ir pieslēgta apkure.

Sejas krēms tieši pirms došanās ārā

Uzklājot uz sejas aukstu krēmu, pirmajās 30 – 40 minūtēs no tā iztvaiko ūdens, un aukstumā āda ātrāk atdziest un var tikt bojāta. Tāpēc labāk neiet ārā vismaz 30 minūtes pēc krēma vai losjona uzklāšanas vai arī vispār nelietot krēmus, kas ir ražoti uz ūdens bāzes.

Sasildīšanās ar alkoholu

Iedzerot alkoholu, tev būs silti tikai pirmās 30 – 40 minūtes. Pēc tam ķermenis sāks strauji atdzist, taču smadzenes nespēs tik ātri noreaģēt uz šiem draudiem, un nenosūtīs vajadzīgos signālus, ka tev ir auksti. Tāpēc labāk lieto alkoholu tikai iekštelpās.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment