9 izvēles, ko tu nožēlosi 10 gadu laikā

1. Izlikties par kaut ko, kas tu neesi

Būt pašam – tas nozīmē runāt, kad tev ir ko teikt, un klausīties, kad tas nepieciešams. Ja tu kādreiz paturi pie sevis to, ko ļoti vēlies pateikt, tikai tādēļ, ka baidies no klausītāju reakcijas, tad tu joprojām neesi pilnībā tu pats.

2. Ļaut citiem izvēlēties, ko tev dzīvē vajadzētu darīt

Agrāk vai vēlāk tu nožēlosi to, ka iestājies universitātē tikai tāpēc, ka vecāki tevi piespieda vai arī to, ka ļāvies drauga trakajām idejām, kurām negribēji piekrist. Tev pašam jābūt savas dzīves līderim, neļauj citiem dzīvot tavu mūžu tavā vietā!

3. Izlikties, ka problēmas neeksistē

Iemācies apzināties, kas tev nepieciešams, kas tavā dzīvē neiet gluži labi, un saņemties to mainīt. Kad apzinies tuvojamies draudīgu situāciju, sagatavojies tai laicīgi. Ja tu izliksies, ka problēmas neeksistē, lai nebūtu tās jārisina, tu nekad nebūsi līdz galam laimīgs. Turklāt vēlāk tas radīs vēl lielākas problēmas, no kurām vairs nespēsi izvairīties.

4. Uzturēties negatīvā kompānijā

Šis ir sarežģīts punkts. Taču veiksmes atslēga ir komunikācijā. Ja tavā dzīvē ir kāds, kurš dara tevi nelaimīgu un tev ir iespēja par to ar viņu izrunāties, dari to. Ja aprunāties nav iespējams, nejūties slikti, nogriežot šādus cilvēkus no savas dzīves, pat ja sākumā tas šķiet grūti, sāpīgi un nepareizi. Ja kāds ar savu uzvedību tev liek justies slikti, viņš vai viņa, iespējams, pats to neapjauš, bet vienkārši nevēlas mainīties. Tev nav tas jāpacieš. Pasaulē ir daudz pozitīvu un iedvesmojošu cilvēku, kuru kompānijā tu vari uzturēties.

5. Atstāt novārtā personisko izaugsmi

Kad tu pieļauj kļūdu un kāds tev par to aizrāda, neaizstāvies, bet ieklausies, mācies no tās un nākamreiz centies darīt labāk. Attaisnošanās, noliegšana un ignorēšana nepalīdzēs tev dzīvē tālu tikt. Kad tu esi kaut ko radījis, apstājies, paskaties, novērtē.

6. Padoties

Visi zina nodeldēto frāzi “nekad nepadodies”, bet tajā ir liela daļa taisnības. Ir atšķirība starp padošanos un pārtraukuma paņemšanu. Ja tu esi ilgi un cītīgi strādājis pie kāda mērķa, paņemt pāris dienu pārtraukumu nav padošanās. Bet nolikt to malā un nekad neatsākt – gan.

7. Pārāk daudz reižu visu pārdomāt

Pārstāj simtiem reižu pārdomāt lietas, ko vairs nevari mainīt, vai izgudrot simtiem scenāriju nākotnei, ko nevari kontrolēt. Tas neko nedod un tikai traucē tev augt un iet uz priekšu. Atvelc elpu.

8. Gaidīt nākamo dienu

Atver acis tagadnei. Koncentrējies uz to, ko nepieciešams izdarīt šajā brīdī. Ja tu nepārtraukti dedz nepacietībā, kaut diena ātrāk beigtos un tu varētu līst atpakaļ gultā, apdomā, ko tu dari ar savu dzīvi, jo kaut kas nav pareizi. Esi pietiekami drosmīgs, lai darītu to, ko mīli, un dzīvotu pašreizējam brīdim.

9. Būt neproduktīvam

Pasaulei ir vajadzīgas tavas idejas, tavs darbs un tavs radošums! Un mērķu sasniegšana ar sviedriem un asarām tev beigās noteikti dos daudz vairāk gandarījuma nekā dīku vakaru aizvadīšana dīvānā pie televizora vai datora.

 

 

Avots:

logo2

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment