9 kļūdas pie cepumu cepšanas, kas var viegli sabojāt jūsu konditorejas izstrādājumus

Mājas cepumi ir daudzu iecienīts našķis, kura pagatavošanai nepieciešams laiks. Tomēr dažas kļūdas gatavošanas laikā var sagādāt vilšanos.

Par to, kādas darbības cepšanas kļūdas sabojā cepumu garšu, lasiet šajā rakstā. Noteikti ņemiet vērā šos vienkāršos padomus, un tad jūsu cepumi sanāks vienkārši lieliski un iepriecinās gan lielus, gan mazus.

Nepareizs sviests

Tauki cepšanā spēlē galveno lomu, tie nodrošina perfektu garšu un tekstūru. Tāpēc nevajadzētu aizstāt sviestu ar eļļu vai margarīnu – tas var padarīt cepumus nepatīkamus vai pat sabojāt tos. Turklāt sviestu no ledusskapja labāk izņemt iepriekš (apmēram stundu iepriekš), lai tas būtu mīksts un viegli saputojams.

Vai arī sviestu var sarīvēt uz rupjas rīves un atstāt uz dažām minūtēm. Tad sastāvdaļas sajaucas daudz vieglāk. Tajā pašā laikā sviests nedrīkst izkūst šķidrā veidā.

Sastāvdaļu maiņa bez iemesla

Sastāvdaļu daudzuma maiņa vai kāda produkta aizstāšana ir riskants solis cepšanas procesā. Ar skaidrām proporcijām tauki, cukurs, cepamais pulveris, olas un milti nonāk mijiedarbībā, kas nosaka cepamo izstrādājumu izskatu un garšu.

Tāpēc nevajadzētu kviešu miltus aizstāt ar griķu miltiem, palielināt vai samazināt sastāvdaļu skaitu. Šādā gadījumā labāk meklēt citu recepti.

Produktu lietošana pēc derīguma termiņa beigām

Dažas sabojājušās sastāvdaļas, piemēram, cepamā soda vai ieraugs, zaudē savas īpašības. Citas, piemēram, olas, var apdraudēt pat cilvēku fizisko labsajūtu. Tāpēc cepumu, tāpat kā jebkura ēdiena pagatavošanai, jāizmanto tikai svaigi produkti.

Visu sastāvdaļu sajaukšana uzreiz

Lai gan šķiet, ka ir lieka laika tērēšana, ja cukuru un olas vai sviestu saputo atsevišķi no sausajām sastāvdaļām, šie procesi ir svarīgs solis, lai pagatavotu gardus konditorejas izstrādājumus. Tas ļauj cepumiem iegūt savu formu un tekstūru.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment