Neprecīza sastāvdaļu mērīšana
Lai gan ar konditori ar pieredzi var gatavot bez receptes acu priekšā, mērot sastāvdaļas “no galvas”, sākumā labāk ir izmantot virtuves svarus un mērglāzes. Tas atvieglos cepšanu un nodrošinās patiešām garšīgu rezultātu. Galu galā acu mērs ne vienmēr var būt precīzs, bet konditorejas izstrādājumi ir tie produkti, kas prasa izteiktu precizitāti.
Nepareiza formas sagatavošana
Cepamie izstrādājumi bieži vien pielīp un pielīp pie cepšanas paplātes, ja forma nav pārklāta ar pergamentu vai nav ietaukota ar eļļu. Ir daudz iespēju, taču labāk izmantot receptē norādīto metodi.
Cep cepumus no tikko pagatavotas mīklas
Nevajadzētu likt cepeškrāsnī tikko mīcītu mīklu. Tādā gadījumā cepumi var zaudēt formu vai pielipt pie cepšanas paplātes. Lai to novērstu, pirms cepšanas mīklu ieteicams uz pusstundu ievietot ledusskapī.
Negaidiet, līdz cepamie izstrādājumi atdziest
Silti cepumi ir diezgan trausli un mēdz salipt kopā. Tāpēc, pirms cepumus pārvietot traukā vai uz šķīvja, jānogaida, līdz cepumi pilnībā atdziest līdz istabas temperatūrai. Tad tie būs kļuvuši stingrāki un tos būs vieglāk pārvietot.
Cepšanas laika neprecizitātes
Neskatoties uz nepieciešamību ievērot sastāvdaļu skaitu, ir svarīgi izvēlēties cepšanas laiku atbilstoši cepeškrāsns īpatnībām. Galu galā ierīces sensorā norādītā temperatūra ļoti reti ir precīza – cepeškrāsns iekšpusē tā var būt ievērojami zemāka vai augstāka.
Tāpēc jāpievērš uzmanība nevis receptē norādītajam cepšanas laikam, bet gan cepšanas apstākļiem. Piemēram, ja cepumi jācep 15 minūtes, to stāvokli ieteicams pārbaudīt pēc 8 minūtēm. Varat arī vispirms izcept nelielu cepumu daudzumu, lai noskaidrotu precīzu cepšanas laiku atbilstoši cepeškrāsnij.
Tevi noteikti interesēs
- Kā sakopt mājokli un mantas pēc svētkiem – 6 palīglīdzekļi traipu likvidēšanai un tīrīšanas plānsby Anete Vītola
- Aldis Gobzems atklāj, kāpēc viņš patiesībā nomainīja savu latvisko vārdu un uzvārdu, kļūstot par “spāni”by Laura Blūma
- Dārzkopji, pārliecinieties, ka esat to izdarījuši pirms februāra sākuma – šeit ir norādīts, ar ko vajadzētu apkaisīt kokus un krūmusby Anete Vītola