9 kļūdas pie cepumu cepšanas, kas var viegli sabojāt jūsu konditorejas izstrādājumus

Neprecīza sastāvdaļu mērīšana

Lai gan ar konditori ar pieredzi var gatavot bez receptes acu priekšā, mērot sastāvdaļas “no galvas”, sākumā labāk ir izmantot virtuves svarus un mērglāzes. Tas atvieglos cepšanu un nodrošinās patiešām garšīgu rezultātu. Galu galā acu mērs ne vienmēr var būt precīzs, bet konditorejas izstrādājumi ir tie produkti, kas prasa izteiktu precizitāti.

Nepareiza formas sagatavošana

Cepamie izstrādājumi bieži vien pielīp un pielīp pie cepšanas paplātes, ja forma nav pārklāta ar pergamentu vai nav ietaukota ar eļļu. Ir daudz iespēju, taču labāk izmantot receptē norādīto metodi.

Cep cepumus no tikko pagatavotas mīklas

Nevajadzētu likt cepeškrāsnī tikko mīcītu mīklu. Tādā gadījumā cepumi var zaudēt formu vai pielipt pie cepšanas paplātes. Lai to novērstu, pirms cepšanas mīklu ieteicams uz pusstundu ievietot ledusskapī.

Negaidiet, līdz cepamie izstrādājumi atdziest

Silti cepumi ir diezgan trausli un mēdz salipt kopā. Tāpēc, pirms cepumus pārvietot traukā vai uz šķīvja, jānogaida, līdz cepumi pilnībā atdziest līdz istabas temperatūrai. Tad tie būs kļuvuši stingrāki un tos būs vieglāk pārvietot.

Cepšanas laika neprecizitātes

Neskatoties uz nepieciešamību ievērot sastāvdaļu skaitu, ir svarīgi izvēlēties cepšanas laiku atbilstoši cepeškrāsns īpatnībām. Galu galā ierīces sensorā norādītā temperatūra ļoti reti ir precīza – cepeškrāsns iekšpusē tā var būt ievērojami zemāka vai augstāka.

Tāpēc jāpievērš uzmanība nevis receptē norādītajam cepšanas laikam, bet gan cepšanas apstākļiem. Piemēram, ja cepumi jācep 15 minūtes, to stāvokli ieteicams pārbaudīt pēc 8 minūtēm. Varat arī vispirms izcept nelielu cepumu daudzumu, lai noskaidrotu precīzu cepšanas laiku atbilstoši cepeškrāsnij.

 

 

Leave a Comment