9 vannas istabas uzkopšanas kļūdas, kas izjauks visu paveikto darbu

Vannas istabas tīrīšana nav labākais veids, kā pavadīt laiku. Tomēr gandrīz ikvienam patīk tīra telpa – tāpēc no dažām kļūdām noteikti vajadzētu izvairīties, lai iegūtu vēlamo skaistumu.

Tualetes birstes ievietošana turētājā uzreiz

Pēc tualetes poda birstes izmantošanas eksperti neiesaka to uzreiz likt atpakaļ turētājā. Tā vietā viņi iesaka birsti žāvēt, ievietojot to uz brīdi tualetes podā, lai šķidrums varētu notecēt.

Izvairīšanas no putekļu slaucīšanas

Vannas istabās, tāpat kā citās vannas istabās, uzkrājas daudz putekļu, tāpēc noteikti izmantojiet mikrošķiedras dvieli vai putekļu sūcēju, lai noslaucītu tualetes poda virsmu, plauktus un letes. Svarīgi to izdarīt, pirms sākat lietot ūdeni vai mazgāšanas līdzekļus, lai jums nebūtu jācīnās ar putekļu netīrumiem.

Tīrīšanas sākšana ar netīrāko vietu

Lai izvairītos no baktēriju pārnešanas no vienas virsmas uz otru, ieteicams vispirms tīrīt mazāk netīras virsmas, piemēram, spoguļus, darba virsmas un izlietnes. Pēc tam jāpāriet pie citām virsmām, piemēram, vannas vai dušas. Tualete jāatstāj uz tīrīšanas beigām.

Uzreiz pēc izsmidzināšanas noslaukiet virsmas

Katra ķīmiskā viela darbojas un izšķīdina netīrumus noteiktā laikā. Tas nozīmē, ka tā vietā, lai virsmas noslaucītu uzreiz, pēc izsmidzināšanas ir jāpagaida dažas minūtes – pretējā gadījumā tīrīšana būs neefektīva.

Neattīriet šuves starp flīzēm

Flīžu šuvju tīrīšana var būt grūts uzdevums, bet, ja tas netiek darīts, jūsu nevainojamā vannas istaba var izskatīties netīra un veca.

Nemazgājiet dušas aizkaru

Šis ir vēl viens no tiem uzdevumiem, ko var atlikt uz ilgu laiku. Tomēr dušas aizkari un to oderējums ir regulāri jāmazgā – īpaši, ja vannas istabā ir mitrs vai ir pelējuma vai sēnītes pazīmes.

Visām virsmām izmantojiet vienu sūkli

Katrai vannas istabas vietai ir nepieciešams atsevišķs sūklis vai drāniņa. Pretējā gadījumā jūs varat pārnest baktērijas no vienas virsmas uz otru, piemēram, no tualetes uz izlietni un dušas kabīni.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Neizmantojiet gaisa nosūcēju

Kad esat pabeidzis tīrīšanu, ir svarīgi izvēdināt vannas istabu, lai nodrošinātu, ka telpā palikušās ķimikālijas ir izgaro. Ja jums nav ventilatora, vienkārši atveriet logu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment