Kā ātri iekonservēt meloni ziemai: garšos kā ananāss un derēs gan salātiem, gan desertiem

Dārzeņu un augļu pārpilnība vasarā ļoti priecē. Taču gadās, ka vairs nezini, ko darīt ar bagātīgu ražu. Konservēšana vienmēr ir laba ideja, jo to var baudīt visu gadu. Šajā rakstā mēs jums pateiksim, kā iekonservēt meloni ziemai.

Sastāvdaļas:

  • 1 liela melone (vai 2 mazas)
  • 500 g cukura
  • 1 tējkarote citronskābe

Pagatavošana:

Nomazgājiet meloni, noņemiet mizu un sēklas. Sagrieziet meloni apmēram 4 centimetrus lielos gabalos.

Mēs ņemam 5-6 puslitru burciņas. Piepildiet tās ar melones gabaliņiem.

Tad mēs sākam gatavot sīrupu. Litra burkā ielej 2 glāzes (500 g) cukura un 1 tējkaroti citronskābes.

Ielejiet pilnu burku ar ūdeni, samaisiet, līdz cukurs pilnībā izšķīdis.

Sīrupu ielej katliņā, uzvāra. Lej burkās un sterilizē 10 minūtes no ūdens vārīšanās brīža. Sīrupa pietiek 5-6 puslitra burciņām.

Lasi arī: Tev mājās ir viss nepieciešamais, lai izveidotu efektīvu odu atbaidīšanas līdzekli. Šīs sveces darbojas nevainojami

Hermētiski aizveram burciņas. Apgriežam otrādi un ietinam siltā segā. Atstāj uz dienu pilnībā atdzist, tad pārliek pagrabā vai liek ledusskapī. Melone ziemai ir gatava!

Starp citu, citronskābes vietā burciņām var pievienot citrona šķēles. Tad melone izrādīsies līdzīga konservētiem ananāsiem. Lai iegūtu spilgti dzeltenu krāsu, pievieno maltu kurkumu. Var pasniegt gardumu ar saldējumu, putrām, pievienot dažādiem desertiem vai salātiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment