Ikviens, kurš ir izsalcis, atceras kaut ko savu. Visbiežāk tā ir kāda bērnības garša. Kas ir pārsteidzoši, atmiņā nāk vienkārši, parasti ēdieni:
vecmāmiņas, pīrāgs, tīteņi, kāpostu zupa un garšīgās pankūkas. Lai arī cik daudz mainītos dažādas kulinārās tendences, ir ēdieni, kuri uz mūsu galda paliek nemainīgi.
Sastāvdaļas vecmāmiņas tīteņiem:
• 2 kg malta liellopu gaļa
• Sīpols
• 1 jauna kāpostgalva
• 100 g rīsu
• 4-5 ēdamkarotes tomātu pasta
• Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Tīteņiem jāizvēlas jauna kāpostgalva. Kāpostiem noņem kātiņu. Katliņā uzvāra ūdeni un ieliek tur kāpostgalvu. Kolīdz augšējās lapas kļūst mīkstas, tās noņem. Šādā veidā jādara ar visām kāpostu lapām.
Lapām noņem stiegras un cietākās daļas.
Sagriež sīpolu, pievieno maltai gaļai, pievieno sāli un piparus.
Rīsus nomazgā un arī sajauc ar malto gaļu. Ja ir vēlme, var pievienot smalki sagrieztu kinzu vai citus zaļumus.
Pildījumu liekam uz kāpostu labām un satinam.
Tīteņus liek katlā, cieši tos piespiežot vienu otram līdzās. Tīteņus aplej ar vārītu ūdeni, lai tie pilnībā būtu nosegti. Pievieno tomātu pastu. Kad parādās putas, tās jānoņem un jāpievieno sāls. Jāturpina vārīt 30-35 minūtes.
Lasi arī: Viņa izlika sausās lapas pa visiem mājas stūriem, uzzinot iemeslu, es uzreiz izdarīju to pašu
Pa virsu uzkaisa dilles un pētersīļus.