Zemeņu, ķiršu un gurķu gaspačo variācijas: kā pagatavot tā, lai gribētos papildus porciju

Gaspačo ir spāņu ēdiens, kas gatavots no neapstrādātiem dārzeņiem, olīveļļas, ķiplokiem un etiķa. Parasti to pasniedz aukstu, to bieži rotā ar svaigiem garšaugiem, sagrieztiem tomātiem, gurķiem un grauzdiņiem. Un nemaz nav pārsteidzoši, ka vasaras atsvaidzinošā zupa ir ļoti populāra, jo tā lieliski remdē izsalkumu un slāpes karstā laikā.

1.Gurķu gaspačo

Gurķu gaspačo ir atsvaidzinošs viegls ēdiens, kas īpaši iecienīts vasaras mēnešos.

Sastāvdaļas:

  • Svaigi gurķi – 1 kg;
  • Ķiploki – 2-3 daiviņas;
  • Attīrīts ūdens – 1 glāze;
  • Rukola – 1 mazs ķekars;
  • Baziliks – 2-3 zariņi;
  • Pētersīļi – 1 mazs ķekars;
  • Kinza- 1 mazs ķekars;
  • Svaigas piparmētras – 3-4 zariņi;
  • Olīveļļa – mērcei;
  • Balzamiko etiķis – mērcei;
  • Sāls – pēc garšas;
  • Grieķu jogurts – pasniegšanai.

Pagatavošana:

Nomazgā gurķus. Sagriež tos vidēja izmēra kubiņos. Daļu atstāj priekš pasniegšanas, pārējo liek blendera traukā un kārtīgi sakuļ.

Pēc tam ielej ūdeni. Pievieno smalki sagrieztus zaļumus (bez kātiem) un sasmalcinātu ķiploku. Apslaka ar olīveļļu un balzamiko etiķi. Pievieno sāli. Visu rūpīgi sakuļ ar blenderi līdz viendabīgai masai. Lej stikla traukā ar vāku vai emaljētā katlā.

Ieliek ledusskapī uz trīs līdz četrām stundām. Pirms pasniegšanas dekorējiet ar svaigu gurķu kubiņiem un grieķu jogurtu.

2.Zemeņu gaspačo

Zemeņu gaspačo izklausās kā viena no unikālākajām klasiskā ēdiena variācijām, kas atstāj aiz sevis saldu vai pikantu pēcgaršu.

Sastāvdaļas:

  • Zemenes – 0,8 kg;
  • Liela sarkanā paprika – 1 gabals;
  • Sīpols – 1 gabals;
  • Ķiploki – 2-3 daiviņas;
  • Čili pipars – 1 pāksts;
  • Vidēja izmēra tomāti – 3 gabali;
  • Vīna etiķis – mērcei;
  • Olīveļļa – mērcei;
  • Sāls – pēc garšas.

Pagatavošana:

Ogas izšķiro, tad noskalo zem auksta tekoša ūdens. Iemet caurdurī, lai notek.

Pēc kātiņu noņemšanas zemenes sagriež divās daļās. Ielieciet blendera traukā. Nomazgā papriku, noņemiet kātu un sēklas; sagriež kubiņos. Pēc tam papriku pievieno zemenēm.

Čīli sagriež gredzenos un apvieno ar pārējām sastāvdaļām. Nomazgājiet tomātus. Pārlejiet tos ar verdošu ūdeni; maigi noņemiet mizu. Mīkstumu sagriež lielos kubiņos. Nomizojiet sīpolu, sagrieziet vidējos kubiņos. Tad pievieno zemenēm un dārzeņiem.

Tālāk sasmalcinām ķiploku, pievienojam pārējām sastāvdaļām un visu sablenderē līdz viendabīgai masai. Sāli pievieno pēc garšas. Pievieno vīna etiķi un olīveļļu; un vēlreiz sablenderē.

Zupu ielej piemērotā traukā, uzliek vāku un liek ledusskapī uz divām stundām. Pirms pasniegšanas, ja vēlas, pārkaisa ar svaigiem zaļumiem vai ogu gabaliņiem.

3.Ķiršu gaspačo

No ķiršiem var cept ne tikai pīrāgus un gatavot kompotus, bet arī vārīt zupas. Piemēram, gaspačo. Auksta, atsvaidzinoša, ar patīkamu skābumu un neticamu aromātu.

Lasi arī:5 lietas, kuras kategoriski nedrīkst darīt karstā laikā svaigā gaisā

Sastāvdaļas:

  • Lieli tomāti – 3 gabali;
  • Ķirši – 0,5 kg;
  • Paprika – 1 gabals;
  • Vidēja izmēra sarkanais sīpols – 1 gabals;
  • Baziliks – 1 mazs ķekars;
  • Ķiploki – 3-4 daiviņas;
  • Vīna etiķis – mērcei;
  • Olīveļļa – mērcei;
  • Sāls – pēc garšas.

Pagatavošana:

Nomazgājiet tomātus, pārlejiet tos ar verdošu ūdeni un tad maigi noņemiet miziņu. Mīkstumu sagriež kubiņos un liek blendera traukā.

Nomazgājiet ķiršus; ielieciet tos caurdurī, lai tie notek. Pēc tam uzmanīgi izņemiet kauliņus un kātiņus. Pievienojiet ogas tomātiem.

Nomazgā papriku, izņem sēklas un nogriež kātu. Tad sagriež gabaliņos. Nomizojiet sīpolu, sagriežat kubiņos. Visas sastāvdaļas sajauc kopā. Pievienojiet nomizotus un sasmalcinātus ķiplokus.

Sāli pievieno pēc garšas. Tāpat arī etiķi un olīveļļu. Pievieno bazilika lapiņas. Tad visas sastāvdaļas sablenderē līdz viendabīgai masai.

Ļaujiet zupai pastāvēt ledusskapī vairākas stundas, pēc tam pasniedziet.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment