Makaroni un vēl daži dabīgi produkti, kas palīdzēs izglābt tavus istabas augus

Katram ziedam vajadzīga individuāla pieeja. Daži prasa bagātīgu laistīšanu, citi jālaista reti; dažiem patīk ēnojums, bet dažiem ir nepieciešama pastāvīga saules gaismas iedarbība. Bet praktiski visiem istabas augiem vairāk vai mazāk ir vajadzīga mēslošana, noteikta barības vielu līmeņa uzturēšana un savlaicīga pārstādīšana. Un daži dabīgi produkti, kas atrodas rokas stiepiena attālumā, ļoti palīdzēs. Parunāsim par tiem sīkāk.

Ūdens ar cieti

Gadījumos, kad mājoklis ir tumšs un ir grūti augiem nodrošināt pietiekamu saules gaismas daudzumu, augi cenšas palielināt cietes rezerves augļos un sēklās – tieši tas kalpo kā rezerves uztura avots, pie kura viņi ķeras naktīs vai tad, kad trūkst dienas gaismas.

Tā vietā, lai iegādātos īpašus cieti saturošus mēslojumus, ziedus vienkārši laistiet ar ūdeni no makaroniem vai kartupeļiem. Bet pirms procedūras turpināšanas noteikti atdzesējiet šķidrumu, lai nekaitētu auga saknēm.

Olu čaumalas

Olu čaumalās ir daudz minerālvielu un mikroelementu, kas ir noderīgi augu barošanai. Papildus kalcijam to sastāvā ietilpst magnijs, dzelzs, fluors, cinks un pat kaļķis, kas samazina augsnes skābumu. Tāpēc olu čaumalas tiek uzskatītas par efektīvu mēslojumu.

Pirms čaumalu pievienošanas augsnei, tās jāizžāvē un jāsasmalcina kafijas dzirnaviņās vai javā. Pēc tam ievietojiet mēslojumu stikla burkā, piepildiet ar ūdeni un aizveriet vāku. Čaumalas jāuzglabā tumšā, vēsā vietā 14 dienas. Ir ļoti vienkārši saprast, kad mēslojums ir gatavs – ūdens kļūs duļķains un parādīsies nepatīkama smaka. Pēc tam jūs varat atšķaidīt ar ūdeni proporcijā 1: 3 un laistīt augus. Vienkāršāka iespēja ir apkaisīt augsni ap augu ar sasmalcinātām čaumalām.

Kafija un kafijas biezumi

Ja vēlaties, lai jūsu augi iegūtu nepieciešamo barības vielu daudzumu, dzirdiniet tos ar kafiju. Kā izrādījās, uzmundrinošais dzēriens ir lielisks mēslojums ziediem, jo ​​satur slāpekli, kāliju, kalciju un magniju. Slāpeklis ir īpaši noderīgs augiem, jo ​​tas stimulē stumbra augšanu, stiprina to un piešķir asniem bagātīgu krāsu. Lielu paldies par šādu virskārtu teiks rozes, hortenzijas un magnolijas. Tomēr arī citas puķes neiebilst pret kafijas mēslojumu.

Lasi arī: Zemeņu, ķiršu un gurķu gaspačo variācijas: kā pagatavot tā, lai gribētos papildus porciju

Arī kafijas biezumi labvēlīgi ietekmē augus. Jā, tie nesatur barības vielas, bet padara augsni irdenāku, skābāku un vieglu, piesātina augsni ar nepieciešamo skābekli.

Sīpolu mizas

Ja jūsu augiem sākuši uzbrukt kaitēkļi vai baktērijas, kas provocē dažādu slimību parādīšanos, parastā sīpolu miza palīdzēs ar tām tikt galā. Lai pagatavotu mēslojumu, katliņā ielej vienu litru ūdens, uzvāra, tad pievieno sauju sīpolu mizu un vāra desmit minūtes. Kad laiks ir pagājis, izslēdziet plīti, pārklājiet katliņu ar vāku un ļaujiet miziņai brūvēties trīs stundas. Ar iegūto šķīdumu augi jālaista divas reizes mēnesī – tad būs iespējams izvairīties no kaitēkļu parādīšanās.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment