Bumbieru sasaldēšana ir lielisks veids, kā tos baudīt visu gadu. Izpildiet mūsu padomus un iemācieties sasaldēt bumbierus kokteiļiem, pīrāgiem un citām uzkodām.
Svaigi bumbieri ir pietiekami daudzpusīgi, lai tos izmantotu saldos vai sāļos ēdienos. Bumbieriem ir vajadzīgs silts klimats, tādēļ to sezona diemžēl ir īsa, un rudenī jau beidzās. Tāpēc jums varētu rasties jautājums: “Vai es varu sasaldēt bumbierus, lai tos būtu iespējams baudīt visu gadu?” Atbilde ir jā.
Izvēloties augļus saldētiem bumbieriem, ņemiet stingrus, gatavus augļus, lai iegūtu labākos rezultātus.
Bumbieru sasaldēšana
Nelielus veselus, svaigus bumbierus noskalo, vairākas reizes mainot aukstu ūdeni. Izceliet augļus no ūdens, neļaujiet tiem izmirkt. Tad ļaujiet bumbieriem nožūt.
Bumbierus nomizo, sagriež uz pusēm un izņem serdi, pēc tam sagriež šķēlēs vai daiviņās.
Nelielu kastīti vai panniņu izklājiet ar cepamo papīru, pēc tam uzlieciet uz tās sagrieztos bumbierus.
Ielieciet bumbierus saldētavā un ļaujiet sasalt. Tas aizņems ne ilgāk par stundu.
Kad bumbieri sasaluši, pārlieciet tos saldētavai drošos maisos, pirms aizvēršanas izspiežot pēc iespējas vairāk gaisa.
Lasi arī: Diļļu labvēlīgā ietekme uz veselību. Biju pārsteigta uzzināt, kādas slimības ārstē parastās dilles
Ja maisiņi ir vairāki, saldētavā uzreiz nelieciet tos vienu otram virsū, lai gaiss varētu cirkulēt ap tiem. Kad tie ir sasaluši, iepakojumus var novietot tuvāk vienu otram.
Izmantojiet saldētus augļus astoņu līdz 10 mēnešu laikā. Atkausējiet augļus traukos vai nu ledusskapī, vai bļodā ar vēsu ūdeni.