Cepti gurķi un gurķu šašliks: nestandarta ēdieni, kurus vēlēsieties gatavot ne reizi vien

Kad pazīstami ēdieni kļūst garlaicīgi, daudzas saimnieces sāk eksperimentēt. Par vienu no šādiem pozitīviem piemēriem var uzskatīt nestandarta gurķu pagatavošanu. Kad esat noguruši no banālajiem salātiem, ir vērts izmēģināt dažas oriģinālas receptes. Tās spēj apgriezt jūsu priekšstatu par kulinārijas mākslu kājām gaisā.

Cepti gurķi

Gurķus sagriež šķēlēs. Pēc tam visus dārzeņus rūpīgi apkaisa ar sāli un tad apviļā miltos. Jums ir nepieciešams apcept gurķus augu eļļā. Kad abas puses ir pilnībā apceptas (tas aizņem ļoti maz laika), gurķus liek uz šķīvja ar papīra dvieli. Tas notecinās lieko eļļu. Neticami, gurķi smaržo gluži kā cepts kabacis. Tāpēc diļļu mērce būs lielisks ēdiena papildinājums.

Lai pagatavotu mērci, nepieciešams sasmalcināt zaļumus, pievienot nedaudz sāls, olīveļļu, ķiplokus pēc garšas un vēl vienu slepeno sastāvdaļu – citrona sulu un miziņu. Vajadzēs veselu citronu uz lielu diļļu ķekaru. Visas sastāvdaļas samaļ ar blenderi, pēc tam mērci var uzglabāt ledusskapī vismaz mēnesi. Ar mērci cepti gurķi būs vienkārši pārsteidzoši: sulīgi un ļoti garšīgi.

Gurķu šašliks

Gatavošanai paredzētos iesmus iemērciet ūdenī. Gurķus sagriežam vienādās daļās. Lai no gurķa izņemtu lieko sulu, varat to nedaudz sālīt un pēc tam nosusināt ar salveti.

Marinēšanas process jānomaina uz panēšanu. Lai to izdarītu, varat ņemt iegādātu vai mājās gatavotu rīvmaizi. Tai jāpievieno nedaudz rīvēta cietā siera, kā arī garšvielas: tējkaroti kaltētos ķiploku un paprikas pulveri. Tagad viss ir jāsamaisa un vislabāk to darīt ar rokām. Atsevišķā bļodā saputo olu baltumu līdz iegūtas apjomīgas putas.

Gurķu šķēles liekam uz iesmiem, skaistumam un garšai starp tiem var pievienot nelielus sīpola un piparu gabaliņus. Izmantojot virtuves otu, apsmērējiet gurķus ar saputotu olu baltumu, pēc tam apkaisiet tos ar iepriekš sagatavoto panējumu.

Lasi arī: Karaliskais jeb zaļais valrieksts pasargās no visām slimībām! Dabisks risinājums cīņā ar joda deficītu un hipotireozi

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem un lieciet cepties uz pannas sagatavotos gurķus. Kad viena puse ir apcepta, šašliku nepieciešams apgriezt un, izmantojot smidzināšanas pudeli, apsmidzināt ar nelielu daudzumu eļļas. Pēc dažām minūtēm kraukšķīga un lieliska piedeva gaļas ēdienam būs gatava!

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment