Kā pareizi uzglabāt tomātu pastu pēc atvēršanas, lai tā ātri nesabojātos. Tas tik ir triks!

Tomātu pasta ir ārkārtīgi noderīga lieta mājsaimniecībā. To izmanto neticami daudzos ēdienos. Tomēr ir neliela “problēma”. Lielākajā daļā recepšu ir nepieciešams ne vairāk kā 1-2 ēdamkarotes pastas. Un tas nozīmē, ka pēc atvēršanas pārējais burkas sastāvs stāvēs dīkstāvē. Diemžēl, tiklīdz vāks tiek atvērts pirmo reizi, pastas kvalitāte sāks strauji pasliktināties. Tāpēc ir ārkārtīgi svarīgi zināt, kā uzglabāt tomātu pastu, lai tā ātri nesabojātos.

Atvērtas tomātu pastas derīguma termiņš ledusskapī ir tikai 3 mēneši. No vienas puses, ne tik maz. No otras puses, kas zina, kad pasta tiks izmantota nākamreiz? Nemaz nerunājot par to, ka katru dienu tomātu pasta zaudēs garšas un kvalitātes īpašības. Bet trakākais ir tas, ka neviens kulinārijas cienītājs nav pasargāts no tā, ka pat pirms 3 mēnešu perioda beigām uz tomātu pastas parādīsies pelējums, un pārējā burka būs jāizmet.

Šī iemesla dēļ ir ļoti svarīgi pareizi uzglabāt tomātu pastu. Vienīgais patiesi uzticamais veids ir ķerties pie saldētavas palīdzības. Lai sasaldētu tomātu pastu, būs nepieciešama  karote, pārtikas maisiņi un virtuves griešanas dēlītis. Protams, jūs varat vienkārši ievietot tomātu pastas burciņu saldētavā, taču dažreiz tas noved pie nepatīkamām sekām. Labāk ir pārliecināties, ka nākamajai gatavošanai varat atkausēt tikai to pastas daļu, kas ir nepieciešama ēdiena gatavošanai.

Lai to izdarītu, sagatavoto griešanas dēlīti pārklājam ar plastmasas pārtikas maisiņu. Uz tā izklājam tomātu pastas piciņas (1-2 ēdamkarotes), vienmērīgi piciņas sadalot pa dēļa virsmu. Tālāk viss šis krāšņums tiek nosūtīts ar visu dēlīti uz saldētavu. Kad pasta pēc dažām stundām sasalst, var izņemt dēlīti, salikt sasaldētos pastas gabaliņus pārtikas maisiņā, sasiet un sasaldēto pastu nosūtīt atpakaļ uz saldētavu. Ja vēlaties, pastas sasaldēšanai dēlīša vietā var izmantot ledus formiņas.

Lasi arī: Cepti gurķi un gurķu šašliks: nestandarta ēdieni, kurus vēlēsieties gatavot ne reizi vien

Tiklīdz sastāvdaļa būs nepieciešama ēdiena gatavošanai, pietiks attaisīt maisiņu un izņemt 1-2 gabaliņus (vai arī cik nepieciešams).

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment