Tagad tu ne par ko pasaulē neizmetīsi ķiršu kauliņus! Ķirsis ārstē locītavas, diabētu, anēmiju un avitaminozi

Ķirsis ir viens no zināmākajiem un cilvēkiem noderīgākajiem augiem. Vitamīni C, B1, B2, B6, B9 (folijskābe) ļoti veiksmīgi tiek kombinēti ķiršu augļos ar tādiem mikroelementiem kā magnijs, kobalts, dzelzs.

Kopā tas palīdz stiprināt asinsvadu sieniņas, novērš anēmijas attīstību un uzlabo imunitāti. Tautas medicīnā plaši izmanto ne tikai ogas, bet arī lapas, zarus, kātiņus un sēklas. Šodien parunāsim sīkāk tieši par ķiršu kauliņiem.

Ķiršu kauliņi ārstē vēzi: mīts vai realitāte?

Amigdalīnam, kas pazīstams arī kā vitamīns B17, kļuva par karstu diskusiju un atklāta kara objektu pat pirms 20 gadiem, kad daži no pasaules vadošajiem zinātniekiem paziņoja, ka, lietojot amigdalīnu, cilvēks ir 100 procentu apdrošināts pret risku saslimt ar vēzi.

Lasi arī: Slēptie kaitēkļi: 5 populāri augi, kas nodara kaitējumu citām kultūrām jūsu dārzā

Tomēr veikto pētījumu rezultāti neapstiprināja secinājumu par B17 vitamīna pozitīvo ietekmi vēža ārstēšanā. Ticēt vai neticēt alternatīvās medicīnas pārstāvjiem ir personisks jautājums. Toties tautas medicīnā ir pierādījies, ka ķiršu kauliņi palīdz ne vienai vien kaitei.

Labums no ķiršu kauliņiem

Tradicionālie dziednieki dažādu slimību ārstēšanai izmanto preparātus, kas gatavoti uz ķiršu kauliņu bāzes. Pēc vecām receptēm radītiem produktiem ir pretiekaisuma, atjaunojoša un diurētiska iedarbība, kas ļauj tos ieteikt cilvēkiem, kuri cieš no urīnceļu sistēmas patoloģijām un vielmaiņas traucējumiem.

Līdz ar to ķiršu kauliņi ārstē no podagras, anēmijas, nefrolitiāzes, locītavu slimībām, diabēta, pneimonijas un avitaminozes.

Ķiršu kauliņu eļļa

Ārstniecisko eļļu gatavo no ķiršu kauliņiem. Tā satur daudz vitamīnu un minerālvielu, kas pozitīvi ietekmē ādas stāvokli.

Viena no ķiršu kauliņu eļļas priekšrocībām ir tajā esošā eleostearīnskābes polinepiesātinātā skābe, kas, saskaroties ar ādas virsmu, rada aizsargbarjeru, kas samazina ultravioleto staru negatīvo ietekmi uz to.

Lietojot iekšķīgi, ķiršu kauliņu eļļa novērš holesterīna uzkrāšanos asinīs, kas, savukārt, ļauj normalizēt sirds un asinsvadu sistēmas darbību.

Pateicoties dzelzs, folijskābes, kumarīna un oksikumarīna klātbūtnei ķiršu eļļā, tas palīdz uzlabot asins sastāvu anēmijas gadījumā.

Ķiršu kauliņu izmantošana slimību ārstēšanai

Ķiršu kauliņu uzlējums pret caureju

Nepieciešami 5 g ķiršu kauliņu, 200 ml ūdens. Ķiršu kauliņus aplej ar verdošu ūdeni, atstāj uz 15 minūtēm, tad izkāš. Gatavais infūzijas dzēriens jālieto pa 10 ml 3 reizes dienā.

Ķiršu kauliņu un kalmju uzlējums podagras ārstēšanai

Vajadzēs 30 g ķiršu kauliņu, 200 g kalmju zāles, 3 litrus ūdens. Apvienojiet žāvētu un sasmalcinātu kalmju zāli ar ķiršu kauliņiem, kas sasmalcināti mazās drumstalās.

Visu samaisa, pārlej ar verdošu ūdeni, atstāj uz 10-15 minūtēm, tad izkāš caur smalku sietu. Izmantojiet iegūto sastāvu kāju vannām. Veiciet procedūru katru dienu.

Ķiršu kauliņu un fenheļa infūzija nefrolitiāzes gadījumā

Ņem 10 g ķiršu kauliņu, 1 g fenheļa sēklu, 500 ml ūdens. Sasmalcinātus ķiršu kauliņus sajauc ar pulverveida fenheļa sēklām, aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 30 minūtēm.

Gatavo uzlējumu izkāš caur sietu. Iegūto līdzekli dzer 10-20 ml 3-4 reizes dienā.

Citas ķiršu kauliņu izmantošanas iespējas

Lai stiprinātu imūnsistēmu, pietiek ar ikdienas pēdu masāžu ar ķiršu kauliņiem. Lai to izdarītu, mazgāti ķiršu kauliņi jāizkaisa uz dvieļa, kas iepriekš jāizklāj uz grīdas, un jāstaigā pa tiem 10 minūtes. Šāds “veselības ceļš” noderēs gan pieaugušajiem, gan bērniem, kuri bieži slimo ar saaukstēšanos.

Ar ķiršu kauliņiem var piepildīt sildīšanas spilventiņus, jo tas jaundzimušos pasargās no kolikām. To var izmantot arī kā lielisku silto kompresi pret klepu. Bet, ietinot ķiršu kauliņus marlē, to var izmanto kā auksto kompresi pret sasitumiem.

Ķiršu kauliņu pildviela ir bioprodukts, tāpēc tas neizraisa kairinājumu un ir piemērots gan bērniem, gan pieaugušajiem, tas kalpos ilgi, nezaudējot savas labvēlīgās īpašības.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment