Kā sabiezināt pašu šķidrāko ievārījumu konditorejas izstrādājumiem bez cietes izmantošanas: pavāru noslēpums

Mūsu ģimenei ļoti patīk konditorejas izstrādājumi ar paštaisītu ievārījumu un džemu. Bageles, bulciņas, pīrāgi no šķīvjiem pazūd acumirklī, tik tikko paspējot atdzist. Un pildījumam vienmēr izmantoju tikai paštaisītus ievārījumus.

Galu galā veikalu iespējas ir ne tikai dārgas, bet arī satur daudzas apšaubāmas sastāvdaļas, un arī to garšu varētu vēlēties labāku.

Tādējādi mūsu mājās biezi ievārījumi vienmēr tiek patērēti ātri. Tomēr šķidrāks ievārījums dažreiz stāv dīkstāvē vairākus mēnešus. Mājas iedzīvotāji noēd visas ogas un biezumu, un paliek tikai šķidrs sīrups.

Saskaroties ar šo situāciju, draudzene, kas strādā par pavāri, ar mani padalījās ar interesantu veidu, kā sabiezēt visšķidrāko ievārījumu. Tas ļauj to izmantot cepšanā, nebaidoties, ka saturs iztecēs.

Sākotnēji domāju, ka vajadzēs izmantot cieti. Tomēr es kļūdījos. Pavāri izmanto pavisam citu sastāvdaļu. Un tagad es par to pastāstīšu.

Šķidrāko ievārījumu biezināšanai draudzene ieteica izmantot parasto mannu. Ja ievārījums nav pārāk šķidrs, tad 200 gramiem ievārījuma vajadzēs 1 tējkaroti mannas.

Ja ievārījums sastāv praktiski no sīrupa (piemēram, ķiršu vai zemeņu), tad jāpievieno 1-1,5 ēdamkarotes mannas.

Mannu vienkārši ieber ievārījumā un kārtīgi samaisa. Pēc tam masu atstāj istabas temperatūrā 15-20 minūtes. Manna šajā laikā uzsūks daļu mitruma un ievērojami uzbriedīs.

Sākumā ievārījumā būs redzami mannas graudi, bet pēc otrā sagatavošanas posma tie būs gandrīz nemanāmi. Un pati manna gatavajā produktā nebūs jūtama.

Tālāk ievārījumu ar mannu pārliekam katliņā un vāram uz minimālas uguns. Kad ievārījums sāk vārīties, to pavāra vēl 1-2 minūtes. Ir svarīgi nepārtraukti maisīt, lai maisījums nepiedeg.

Tad ļaujam ievārījumam pilnībā atdzist un varam to izmantot mājas kūku gatavošanai. Tas neiztecēs un kulinārijas izstrādājumi nezaudēs formu.

Ko teiksiet par šo kulinārijas padomu? Vai zinājāt par tādu metodi ievārījuma sabiezināšanai?

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment