Kļūdas laistot dārzu karstās dienās, kas var sabojāt ražu

Bieži vien visu var sabojāt nezināšana vienkāršākajās lietās. Ikvienam, kurš vēlas izaudzēt lielu un savlaicīgu ražu, ir jāzina laistīšanas noteikumi. Uzziniet, kad un kā laistīt savus iecienītos dārzeņus.

Ja jūsu dārzs atrodas vietā, kur reti ir ilgstošas ​​spēcīgas lietusgāzes, tad ikdienas laistīšanu noteikti nevajadzētu atstāt novārtā. Tomēr ir daži svarīgi principi, kas jāpatur prātā.

Laiks

Ja jūsu reģionā nav pārāk karsts, varat laistīt no rīta un vakarā. To iesaka darīt pieredzējuši dārznieki. Galvenais arguments pret bagātīgu laistīšanu dienas laikā ir lapu apdegumu iespējamība.

Un tomēr jums jāatceras, ka visvairāk augam ir nepieciešams mitrums dienas laikā. Tāpēc, ja redzat, ka no augstās temperatūras gurķu stādi ir nokareni, labāk tos uzreiz aplaistīt. Vēsajās dienās laistīt no rīta. Tad mitrumam būs laiks iesūkties augsnē.

Veids

Labākais variants būtu nedaudz laistīt augsni zem auga un tikai pēc tam veikt bagātīgu laistīšanu. Nekādā gadījumā nevajag liet ūdeni uz visu augu. Mitrums uz lapām palīdz attīstīties sēnītei.

Ūdens daudzums

Jums ir nepieciešams bagātīgi laistīt. Nevajadzētu koncentrēties uz augšējiem augsnes slāņiem, jo ​​bieži vien ūdens pat nesasniedz saknes, ja ar to nepietiek. Atcerieties, ka daudzi augi ir jālaista reti, tomēr ūdens daudzumam jābūt lielam. Apūdeņošana ir ilgstošs process. Svarīgs ir arī augsnes sastāvs.

Temperatūra

Ūdens nedrīkst būt pārāk auksts. Tāpēc laistīšana tieši no šļūtenes ne vienmēr ir labākā ideja. Var ieliet mucā ūdeni un ļaut tam nedaudz uzsilt un piesātināties ar skābekli, un apliet augus vakarā. Temperatūrai jābūt vismaz 18 grādiem, pretējā gadījumā jūs sabojāsiet augu sakņu sistēmu.

Lasi arī: Mammai 45, bet meitai 22. Kavalieri nevar pateikt, kura ir jaunāka

Kā saprast, ka augam ir nepieciešama laistīšana

1.Paliek tumšākas tomātu lapas

2.Kabaču un tomātu krūmi sāk nokarāties

3.Burkānu zaļā galotne saritinās čokurā

4.Uz kāpostiem parādās sauss aplikums

5.Loki paliek pelēcīgā krāsā

Augsnes mulčēšana ir laba ideja īpaši karstās dienās. 5 cm mulčas slānis, kas izklāts ap auga krūmiem, lieliski saglabā mitrumu. Šajā gadījumā jums būs nepieciešams laistīt daudz retāk.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment