Labākā uzkoda svētku galdam. Tomāti “cepurītē”

Tomāti ir diezgan veselīga oga, ko daudzi no mums ir pieraduši uzskata par dārzeni. Tas nav pārsteidzoši, jo tomāti pēc garšas tikai nedaudz atšķiras no citām cilvēkiem zināmām ogām.

Tomātus uzturā ieteicams ieviest ikvienam, jo tā ir īsta vitamīnu un šķiedrvielu krātuve. Tomātus var kombinēt ar citiem dārzeņiem, sieriem, mērcēm.

Lielu skaitu salātu nav iespējams iedomāties bez tomātiem. Bet šodien piedāvāju tavai uzmanībai pavisam vienkāršu uzkodu, ko var pagatavot no tomātiem.

Tomātu uzkodas sastāvdaļas:

– 4 vistas olas;
– 50 grami parmezāna siera;
– 3 tomāti ;
– 3 ēdamkarotes majonēzes;
– šķipsniņa sāls;
– 5 daiviņas ķiploku.

Tomātu uzkodas pagatavošana:

Olām jābūt cieti vārītām, tas prasa apmēram 9 minūšu ilgu vārīšanu.

Tomātus sagriežam šķērsām, 1 centimetra biezos apļos. Visu apļu virsmu pārkaisām ar sāli.

Nolobām ķiplokus un sasmalcinām tos pēc iespējas sīkāk. Uz katra tomātu diska uzberam mazu saujiņu sasmalcināto ķiploku, vienmērīgi sadalot pa virsmu.

 

Vārītās olas atdzesējam, nomizojam un sagriežam mazos kubiņos. Bļodā ar olām pievienojam majonēzi, sajaucam sastāvdaļas.

Ar iegūto olu maisījumu izveidojam “cepurīti” katram tomātu diskam.

 

 

Uz vidēja rupjuma rīves sarīvējam sieru, uzkaisām to uz majonēzes “cepurītēm”.

 

Rezultātā esam pagatavojuši lielisku uzkodu svētku galdam. Tomāti ar sieru un olu būs labs iesākums garšas kārpiņu palutināšanai pirms pamatēdiena pasniegšanas.

Noteikti izmēģini šo lielisko recepti. Galvojam, ka ciemiņi tevi slavēs, “pirkstiņus laizīdami”! Laipni lūgts pastāstīt par šo ēdienu arī draugiem sociālajos tīklos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment