Kabaču sezonā ir grēks šo dārzeni virtuvē neizmantot maksimāli. Ja pankūkas, sautējumi, vafeles jau ir apnikušas, mēģiniet pagatavot kabačus mīklā.
Gardajai kabaču uzkodai jums vajadzēs sagatavot siera mērci, kurā jāpanē kabači! Jūsu ģimenes locekļi un viesi būs vienkārši sajūsmā
Sastāvdaļas:
2 kabači
150 grami skābais krējums (10 procenti)
100 grami ciets siers
90 grami milti
50 mililitri piena
1 ola
2 tējkarotes Provansas garšvielas
Garšaugi
2 ēdamkarotes augu eļļas
Sāls un malti melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
VIDEO:
Lasīt vēl: Garšīgākus gurķus neatrast! Šī recepte ir pati labākā
Lasi arī: Es vairs “Kurmi” nepērku. Ar vienu ēdamkaroti mājas līdzekļa pietiek, lai atbrīvotos no aizsērējuma
Kabačus labi noskalo zem tekoša ūdens, nosusina ar papīra dvieli un sagriež kubiņos. Ielieciet gabalus dziļā bļodā, pievienojiet sāli un atstājiet piecas līdz desmit minūtes, lai tie izdala sulu.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Uzkoda Jaunajam gadam, kas saglabājas ilgāk svaiga par salātiem: nav pat jāstājas pie plīts, un tā vienmēr kļūst par galda rotu
- Elīna nevarēja atļauties nopirkt pat kāroto ananāsu, kamēr vīrs pa kluso pirka brendu drēbes – kā Elīna šo atrisināja
- Par aveņu krūmiem neaizmirstu pat decembrī: pie saknēm pietiek ar 3 ēdamkarotēm, lai ogas nākamgad kļūtu vēl saldākas
- Lūcijas diena 13. decembrī: dabas vērotājs Vilis Bukšs atklāj, kāpēc īpaša nozīme ir vilkačiem un kādu ziemu varam gaidīt vēl
- Sinoptiķi atklāj vai Jaunajā gadā sagaidīsim īstu ziemas pasaku: ”Prognozes mainās burtiski pa dienām”
- Rimi veikalos gaidāmas lielas izmaiņas – Latvijā visu ieviesīs jau pēc 4 mēnešiem









